Sc Elim wint haar wedstrijd op het eigen kunstgrasveld.

Elim – Op vrijdagavond, de dertiende september, werd na de officiële opening van het nieuw aangelegde kunstgrasveld door wethouder Erwin Slomp van Sportzaken de laatste bekerronde tegen v.v. Noord-scheschut gespeeld. Een massale opkomst van meer dan 700 supporters en enkele raadsleden gaf wel aan hoe hoog deze wedstrijd werd gewaardeerd. Vooraf aan de wedstrijd was er nog wat te doen geweest over de nieuwe LED verlichting, maar uiteindelijk kwam alles op zijn pootjes terecht. Er werd door beide ploegen vol overgave gespeeld en het spel golfde daarom ook snel op en neer. Gevolg was een goede eerste helft met een hoog bal tempo waarbij M. Doldersum vlak voor rust de openingstreffer (1-0) wist te scoren.

Na de rust ging de blauw-witformatie van trainer van Meel fel op jacht naar de gelijkmaker. De Elimieten moesten terugkruipen in hun verdedigingsschulp maar lieten zich niet van de wijs brengen. Zo waren ze zeker niet te beroerd om af en toe een snelle uitval te doen richting keeper Zinger. Er werden nog enkele gele kaarten gegeven door scheidsrechter V. Buitenhuis, die af en toe de kluts wel even kwijt was. Als enige smet op deze wedstrijd mocht in de extra tijd de ingevallen verdediger H. Benjamins met een directe rode kaart het veld verlaten. Uiteindelijk werd er aan beide zijden niet meer gescoord waaruit weer bleek dat Noordscheschut moeite heeft om van de kleuren rood en wit in uitwedstrijden te winnen. Door deze overwinning van sc Elim is de kans vrij groot dat zowel sc Elim als v.v. Noordscheschut hun avontuur in de volgende bekerronde mogen voortzetten.

Hoog tempo
Hartman was in het begin verdedigers Koops en Njagul te snel af maar wist alleen keeper Padding niet te passeren. Aan de andere kant was het Koekoek, die door een mislukte aanname een kans om zeep wist te helpen. Na 5 minuten spelen kreeg Elim een vrije trap te nemen, waarbij Keeper Zinger niet helemaal vrijuit ging. Hij was de bal kwijt en Metselaar kon net niet het laatste setje geven zodat de bal over de doellijn gleed. Het spel golfde vervolgens op en neer en was M. Doldersum er soms razend snel tussenuit. Zo gaf hij een geweldig assist op zijn broer Daymen maar Zinger was net iets snel in acteren. Koekoek veroorzaakte de eerste vrije trap door R. Hooijer aan te tikken. De corner van Mol, die hieruit volgde kon door Padding maar net met de vuisten worden weggewerkt nadat deze van richting was veranderend.

Vrije trappen
Een overtreding van Mol op Metselaar met beide benen werd niet gezien door Buitenhuis. Maar ook Boertien liet zich niet onbetuigd en een overtreding op N. Koster na een half uur spelen werd door scheidsrechter Buitenhuis door de vingers gezien. De harde vrije trap van Mol was eentje, die Padding aan het kunstgras vastgenageld deed staan, maar gelukkig ging de bal net naast. Ook een vrije trap van J. Doldersum na een duw in de rug van dezelfde Boertien leverde geen resultaat op. Halverwege het speelveld pikte D. Doldersum de bal op en week hij uit naar de rechterflank van Schut. Hij gaf een mooie voorzet waarna Metselaar er overheen stapte en zo stond M. Doldersum alleen vogelvrij. Hij bedacht zich niet en schoot de bal diagonaal hard achter Zinger binnen (1-0). Daarna kwam Noordscheschut wat gevaarlijker richting het doel van Elim maar vertrouwde rechtsback B. Koops kon de bal op tijd wegwerken tot een corner. Ook M. Hartman was dichtbij een goal maar Padding wist met een geweldige reflex de bal te pareren en Koops kon maar nipt de bal van de achterlijn wegtrappen. Hierna werd er gerust en zocht het veelkoppige publiek de warme koffie op.

Irritaties
Na de rust kwam Schut als herboren uit de kleedkamer en moest Boertien aan de rem trekken. Wat scheidsrechter Buitenhuis voor de rust misschien wel had moeten doen, deed hij nu…. Hij trok de eerste gele kaart deze avond. De vrije trap van Mol belandde bij M. Hartman maar deze miste weer een grote kans om de gelijkmaker te scoren. De corner hierna werd door de Elim defensie goed uitverdedigd. Voor een aangeschoten handsbal van Koekoek gaf de scheidsrechter een vrije bal buiten de zestien. Ook deze keer kwam Mol niet tot grootse daden, want hij zag zijn bal voorlangs gaan. Het spel werd grimmiger en over en weer raakten de spelers geïrriteerd op elkaar. Zo moest D. Doldersum het regelmatig ontgelden en werd hij hard onderuit gekegeld op het middenveld. Een schot van Sikken werd door Padding nipt tot corner verwerkt en ook zijn volgende schot ging voorlangs.

Wisseling van de wacht
Middenvelder Bouwman werd vervangen door aanvaller Kiekenbelt na ruim een uur spelen. Hij was het die het vuur bij Schut deed ontbranden en schoot zelf direct na zijn eerste balcontact over. Ook zijn volgende actie ging koppend nog weer over. Aan de andere kant was het D. Doldersum die net te laat bij de bal kwam want die had voor deze avond weer een mooi lobje in gedachten om Zinger te verschalken.

Tumult
Hierna volgende een tumultueuze situatie waarbij Metselaar onverwacht tegen de grond werd gewerkt.
Scheidsrechter Buitenhuis liet doorvoetballen ondanks dat hij met de neus op de situatie stond. Dit gaf M. Hartman de kans om te scoren omdat bijna iedereen moord en brand schreeuwde en stil stond bij de geblesseerde speler. Hij was echter zo verstandig om de bal sportief over de zijlijn te schieten. Als dit niet was gebeurd dan had deze avond nog wel eens een bijzondere afloop kunnen krijgen. Nadat alles recht was gebreid door de scheidsrechter viel H. Benjamins in voor Koekoek. M. Doldersum zag zijn schot na een halfuur spelen in deze helft door Zinger tot corner worden verwerkt.

Meer mankracht vooruit
Verdediger Sikken maakte vervolgens plaats voor middenvelder Lanning omdat Elim moeite had om van haar eigen helft af te komen en de druk steeds meer werd opgevoerd. Ook een solotoer van Kiekenbelt eindigde in een vrij val op het nieuwe kunstgras. Hierna volgden meerdere vrije trappen voor Schutter Mol maar hij had vandaag gelukkig zijn vizier niet op scherp staan. Ook moegestreden Kroezen werd vervangen door K. Koster. M. Doldersum liep nog een gele prent op, doordat hij de bal een extra zetje gaf over de achterlijn, mede tot stand gebracht door het hierom vragende publiek.

Smet op wedstrijd
Door de mankracht vooruit maakte de ingevallen Benjamins een natrappende beweging omdat hij zijn directe tegenstander net niet belopen kon. Scheidsrechter Buitenhuis was onverbiddelijk en gaf hem in de extra tijd meteen de rode kaart. Hierna was het nog pompen of verzuipen voor sc Elim, maar de redding van de kopbal van M. Hartman in buitenspel positie kon door Padding als laatste wapenfeit van deze pittige wedstrijd worden genoteerd. Hiermee kwamen beide ploegen na 3 bekerwedstrijden op 6 punten en zullen ze verder gaan in het KNVB bekertoernooi als Valthermond zaterdagavond thuis weet te winnen van het bezoekende EMMS. Volgende week speelt sc Elim haar eerste competitiewedstrijd uit te LTC in Assen.

Doelpuntenmakers:
34 min. 1-0 M. Doldersum.

Man of the match: R. Koekoek.

Opstelling: A. Padding, M. Koops, E. Njagul, W. Boertien, B. Koops, P. Metselaar, J. Doldersum,
Y. Benjamins, R. Koekoek, (75 min. H. Benjamins), D. Doldersum, M. Doldersum.

Wissels: H. Benjamins, C. Hidding, H. Klomp, B. Mol en B. Veld.