Sport

sc Elim boekt zakelijke overwinning op v.v. Sweel.

Zweeloo – Zaterdagmiddag op de Alterbarg bij vv Sweel zou het moeten gebeuren. Niet dat Elim al kampioen zou worden maar het pakken van 3 wedstrijdpunten was minstens zo belangrijk om mee te blijven doen voor het kampioenschap. Bij verlies deze middag zou het een stuk lastiger worden omdat naaste concurrent Achilles 1894 een vrije dag had. Elim ging voortvarend van start zodat er binnen het kwartier een 0-2 stand op het scorebord stond. Dat M. Doldersum een penalty miste na een half uur spelen werd hem vergeven maar daarna benutte Elim geen enkele kans meer en zo was de eindstand al snel bereikt. Door scheidsrechter J. Bijkerk uit Steenwijk werden deze middag nog 3 gele kaarten aan Sweelspelers gegeven ondanks dat de wedstrijd verder sportief verliep.

1ste helft
De eerste corner kon na 2 minuten spelen al worden genomen door Gritter. Uit een lange bal van Benjamins was het namelijk D. Doldersum die ineens uithaalde maar tegen een Sweel verdediger aanschoot. Ook Klomp was al snel bij een kans maar kreeg geen controle over de bal deze keer. De 0-1 viel in de 8ste minuut door een goede assist van Prijs op M. Doldersum, maar deze werd nog door Bijkerk afgekeurd op advies van de assistent van der Spoel omdat de bal achter zou zijn geweest. Even later kon wel de 0-1 worden genoteerd nadat Klomp uit een klussituatie de bal van dichtbij in kon schieten. De volgende goal van Prijs viel binnen het kwartier nadat hij via een soloactie alleen voor de keeper opduikt. Deze werd de verkeerde hoek ingestuurd en in de korte hoek was het daardoor raak (0-2). Hierna deed Darneviel na een snelle uitval iets terug maar zijn schot ging rakelings over. Er mochten weer meerdere corners worden genomen maar ook deze keer weer zonder resultaat.
Na een half uur spelen werd door een Sweel verdediger een handsbal binnen de lijnen gemaakt. Dit werd geconstateerd door de goedleidende scheidsrechter Bijkerk en hij wees na de 11 meter stip. De penalty van M. Doldersum werd te slap ingeschoten en kon door keeper Haan worden verwerkt tot corner. De 1ste corner van Sweel ontstond uit een vrije trap die door de Elim defensie werd overgekopt. De kopbal van T. ter Avest werd hierna ook overgekopt. Het vizier stond nog niet goed op scherp bij Sweel. Vlak voor rust kreeg D. Doldersum nog een klein kansje om de score te vergroten maar zijn lobje ging wel over de keeper heen maar ook over de goal zodat er met een kleine voorsprong werd gerust.

2de helft
Het eerste wapenfeit na rust was een slappe kopbal van D. Doldersum die gemakkelijk kon worden gekeerd door keeper Haan. Ook een vrije bal van verre afstand van broer Mike belandde ineens op het dak van de goal. Elim creëerde voldoende kansen maar wist zo dus niet te scoren. Ook een mooie uitgespeelde aanval waarmee rechtsback B. Koops opkwam werd door hem om zeep geholpen. Het was vervolgens Sweel wat het initiatief na zich toetrok en het wist te scoren. Dit feestje was slechts van korte duur want ook hier werd een buitenspelgoal geconstateerd en dus afgekeurd. Er volgende hierna enkele wissels aan beide zijden. Na een uur spelen was het weer Darneviel, die een geweldige kans kreeg maar het werd slecht uitgespeeld zodat Padding redding kon brengen en zijn doel schoon hield.
Vugteveen liep deze middag onnodig tegen geel op door de bal weg te trappen in een spelmoment, waarbij een vrije bal voor Elim was gegeven. Een schot van Prijs ging nipt over na een soloactie en ook Gruppen kreeg een kans na een assist van dezelfde Prijs. Sweel speelde deze middag machteloos en was niet in staat om het Elim lastig te maken. Daarentegen was Elim weer niet bij machte om hun wil aan Sweel op te leggen. Er was nog wel een klein kansje voor Vugteveen om uit een vrije trap te scoren maar zijn bal ging ver over. Ook Prijs en Koekoek kregen nog kansjes maar dat was wel alles wat er nog te melden viel. Volgende week speelt Elim in haar laatste thuiswedstrijd tegen Helpman uit Haren om het kampioenschap in deze klasse. Bij verlies of gelijkspel wacht de nacompetitie.
Man of the match: geen.
Opstelling: A. Padding, J. Gritter, M. Koops, W. Boertien, B. Koops (88’ M. Temmink ), R. Koekoek, Y. Benjamins, D. Doldersum (56’ M. Gruppen), J. Prijs, H. Klomp (77’ P. Metselaar) en M. Doldersum.
Wissels: M. Gruppen, P. Metselaar en M. Temmink.

Bron en foto: SC ELIM

Geef een reactie