Politiek

VVD: Verklaring tav installatie Dhr. Steenbergen

Hoogeveen – Gisteravond bracht de VVD een volledige (stem)verklaring van de VVD tav de installatie van dhr. Steenbergen, zoals geuit door fractievoorzitter Debbie Bruijn-van den Berg tijdens de raadsvergadering van 12 september jl. Met deze verklaring hoopt de VVD  duidelijk te maken dat hun, met het oog op openheid, transparantie en vertrouwen binnen de raad en naar de inwoners van de gemeente Hoogeveen, graag hadden gezien dat Gemeentebelangen en dhr. Steenbergen hadden gekozen voor een andere weg, dan de weg van benoeming tot raadslid.
“U weet allen waar de D in de afkorting van onze partij voor staat.
Democratie is dé kernwaarde, niet alleen binnen onze partij, maar het is de kernwaarde van ons land.
Wij hebben dan ook het gepaste respect voor de Kieswet en de daaruit voort vloeiende inrichtingen van de diverse bestuursorganen die ons land rijk is.
De kiezer kiest ! Ook de leden van de gemeenteraad in Hoogeveen.
Echter……….diezelfde raad heeft als bestuursorgaan de verantwoordelijkheid voor open, transparant en inhoudelijk juist bestuur. De raad is een betrouwbaar, kaderstellend en controlerend orgaan.
De terugkeer van dhr. Steenbergen in deze gemeenteraad schaadt het vertrouwen van de raad, het vertrouwen van de kiezer en daarmee het vertrouwen van het openbaar bestuur van Hoogeveen in zijn geheel.
Er zijn tal van redenen te noemen waarom dhr. Steenbergen is afgetreden als wethouder. Het is een feit dat dhr. Steenbergen het vertrouwen verloor van zijn partij.
Het is ook een feit dat wij als fractie meermaals via diverse dossiers hebben kenbaar gemaakt wat wij vonden van het functioneren van deze wethouder.
Deze ingrediënten zorgen ervoor voor wij als fractie onze verantwoordelijk nemen.
Dat had oa gekund via een hoofdelijke stemming, de gemeentewet maakt dit mogelijk. De kiezer heeft echter gekozen en de kiezer krijgt wat hij of zij verdient. Wij spreken de fractie van GB en dhr. Steenbergen aan op hun verantwoordelijkheid. Wellicht is het goed deze installatie te heroverwegen.
Democratie? Ja ! Maar niet ten koste van het algehele vertrouwen in het openbaar bestuur en in deze gemeenteraad in het bijzonder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen