Hoogeveen geeft winst in slotseconde weg

De wedstrijd BSVV – Hoogeveen paste weer perfect in het krankzinnige competitieverloop in de derde klasse. In de 92e minuut kwam Hoogeveen op een 0-1 voorsprong en had het de titelkansen volledig in eigen hand. In de slotseconden scoorde BSVV echter de gelijkmaker en stortten de Hoogeveners ter aarde.

De wereld zag er na het laatste fluitsignaal dan ook heel anders uit. In plaats van dat men volgende week alles in eigen hand heeft, is men nu afhankelijk van andere ploegen. Zelf moet het in ieder geval winnen thuis van Tonego dat op dit moment de beste papieren heeft. De ploeg uit Luttelgeest heeft drie punten voorsprong en één doelpunt meer dan Hoogeveen. Lutten heeft één punt meer dan Hoogeveen en speelt uit bij SCD’83. Hardenberg’85 heeft ook nog een kleine kans, maar moet dan een grote uitslag neerzetten tegen OZC. Die laatste ploeg is nog in de race om de derde periodetitel. Iets wat nadelig is voor Hoogeveen. Het kan namelijk als tweede eindigen, maar uiteindelijk met lege handen achterblijven.

GESCHORST
Natuurlijk is het al een wonder dat men met 46 punten nog steeds in de race is. Tegen BSVV wist men ook dat het een zware middag zou worden. Trainer Edward Sabandar moest het namelijk doen zonder de geschorste sterkhouder Eduard Kobes en de eveneens geschorste Jan Benjamins. Saroney Vreeling speelde hierdoor achterin en deed dat zeer verdienstelijk.
BSVV had eerder dit seizoen kansloos verloren van Hoogeveen en wilde dat deze keer voorkomen. Men trok zich massaal terug en loerde op een uitval. Een strategie die deels succesvol was. Hoogeveen was wel veelvuldig in balbezit, maar creëerde zich nauwelijks kansen. In de eerste helft bleef het bij één grote mogelijkheid. Een inzet van Marcel Linthorst schampte de buitenkant van de paal. Hoogeveen-doelman Raymon Slot keek werkeloos toe.

ROOD
In de tweede helft kreeg Robin Timmer al na drie minuten rood, nadat hij Joy Eising van achteren onderuit had gehaald. Scheidsrechter Schuurman, die in de eerste helft ook al een opstootje moest sussen, was onverbiddelijk. Toch veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Ook met een man meer kreeg Hoogeveen nauwelijks kansen. Het ontsnapte acht minuten voor tijd zelfs toen invaller Marten Homan de bal vanaf het middenveld in het lege doel leek te schieten. Tergend langzaam rolde de bal echter tot geluk van Hoogeveen naast het doel. Het leek dan ook bij een bloedeloze 0-0 te blijven. Tot de blessuretijd.
Jacco Tuinstra legde de bal in de voeten van Brian Leepel, die doeltreffend uithaalde met een enorme vreugde explosie als gevolg. De treffer werd gevierd alsof het kampioenschap al binnen was. Een minuut later stond men echter weer met beide benen op aarde. Uit een corner belandde een inzet van Calvin Kuntsman via Koen Bruinsma achter de verbouwereerde Raymon Slot.
BSVV – Hoogeveen zaterdag: 1-1 (0-0). Scoreverloop: 92e Brian Leepel 0-1, 94e Koen Bruinsma 1-1. Scheidsrechter: Schuurman. Gele kaarten: Leepel (Hoogeveen), Kunstman (BSVV). Rode kaart: Timmer (BSVV). Opstelling Hoogeveen: Slot, Hartman, Vreeling, De Blecourt, Eising (Duinkerken), Tuinstra, Ruben de Haas, Leepel, Roemahlewang (Casander), Jesse de Haas, Lintorst.
Man van de wedstrijd: Saroney Vreeling  Foto: Albert Stegeman verslag: Gerjo Stegeman