HZVV geeft voorsprong in blessuretijd uit handen

Emmeloord – HZVV heeft haar eerste punt van de nieuwe competitie behaald. In een matig duel tegen Flevo Boys werd het 1-1, waarmee HZVV ook haar eerste treffer in de Hoofdklasse van dit seizoen maakte. De promovendus leek echter heel lang op de eerste zege van dit seizoen af te stevenen. Na een half uur kwam HZVV op 0-1, maar pas drie minuten in blessuretijd maakte de thuisclub gelijk. Flevo Boys kreeg meer kansen dan HZVV, maar de teleurstelling bij HZVV was groot en de afloop maakte het voor de roodwitten erg zuur.

De eerste helft verliep gelijk op met iets meer kansen voor Flevo Boys, dat revanche wilde voor de forse nederlaag bij Purmersteijn. De thuisclub was meer in balbezit, maar de wedstrijd speelde zich voornamelijk op het middenveld af. Na een saai eerste kwartier kwamen de eerste kansen voor de thuisclub via Madih Doufikar en Arnoud Post, maar die misten. De eerste dreiging van HZVV kwam even later via Noah ten Brinke, die zijn schot over zag gaan. Nadat HZVV-doelman Hidde Streutker een inzet van Doufikar pareerde, viel de treffer aan de andere kant. Na een fraaie aanval over een aantal schijven passeerde Sander Dzemidzic schuin voor het doel sluitpost Rodney Rosink. Dat was een enorme opsteker voor HZVV. Kort daarna plukte Streutker een vrije bal van spits Yumé Ramos uit de kruising. Daarna volgde een rommelige fase met veel balverlies aan beide kanten. Vlak voor rust verrichtte Hidde Streutker twee reddingen op rij na inzetten van Timon Rorije, waardoor HZVV met een 0-1 voorsprong de rust inging. Na rust verving Pierre Semudenge Paul Bangura. Daan Wijma werd van middenvelder rechtsback en Jan Hup verhuisde naar de linksbackpositie. De tweede helft werd gekenmerkt door veel balverlies aan beide kanten, veel overtredingen en weinig geslaagde combinaties. De beste kansen na rust waren ook nu voor Flevo Boys, maar ook in deze wedstrijd hield doelman Hidde Streutker zijn ploeg in de wedstrijd. De thuisclub was meer in balbezit en HZVV gokte op de counter. De gasten leverden echter bij balbezit de bal te snel weer in bij de thuisploeg. De middenvelders en de aanvallers hielden de bal niet vast, waardoor HZVV nauwelijks gevaarlijk werd. Aan de andere kant kwam HZVV een paar keer heel goed weg bij kansen voor Ramos en Rorije. De enige echte kans voor HZVV na rust kwam een kwartier voor tijd via Yoran Popovic, maar zijn schot werd gered door doelman Rosink. Het spel werd onnauwkeuriger en de strijd werd iets grimmiger. Flevo Boys gokte op lange ballen op de lange spitsen, maar HZVV gaf een kwartier niets weg. De zege kwam steeds dichterbij. Vlak voor tijd zat het HZVV mee toen een ouderwetse scrimmage vlak voor het doel geen treffer opleverde. De gasten leken de eerste drie punten mee te kunnen nemen, totdat het drie minuten in blessuretijd toch nog mis ging. Na een lange bal stond de defensie even uit positie en konden vier spelers van Flevo Boys op Streutker afgaan. Timon Rorije schoof de bal langs de uitkomende Streutker, waardoor HZVV op de valreep haar eerste zege in rook op zag gaan.

Flevo Boys-HZVV 1-1 (0-1)

1. Sander Dzemidzic 0-1, 90+3. Timon Rorije 1-1. Scheidsrechter: Stegeman. Geel: Boer, Adams, Tjen-A-Kwoei (Flevo Boys), Stevens (HZVV). Toeschouwers: 400.