Feestelijke opening watertappunt Nieuwlande

Nieuwlande  – Gistermiddag werd het watertappunt bij het MFC De Opsteker in Nieuwlande geopend door wethouder Erwin Slomp, Jan Hulsegge van Treant Zorggroep en een aantal kinderen uit Nieuwlande. 

Het watertappunt is aangeboden door Treant Zorggroep. De Co-assistenten van Treant Zorggroep hebben namelijk in 2018 tijdens de Benefietavond ruim € 20.000,- opgehaald voor Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Een prachtig resultaat. Dit bedrag is verdeeld onder JOGG Emmen en JOGG Hoogeveen met als doel om watertappunten in beide gemeenten te realiseren. De gemeente Hoogeveen is erg blij met deze bijdrage van Treant Zorggroep.

 

Het plaatsen van een watertappunt kost enige voorbereidingstijd. Er is contact gezocht met dorpsbelangen, het bestuur van de MFC, basisschool De Hoeksteen en basisschool De Driesprong. Samen is een geschikte locatie uitgekozen.

WMD Watertap

De WMD Watertap is speciaal ingericht voor het vullen van bidons en flesjes met Drents drinkwater. Water is het gezonde alternatief voor frisdrank. Daar komt bij dat het tappunt duurzaam is: mensen worden gestimuleerd om flesjes te hergebruiken.

WMD maakt het plaatsen van een tappunt aantrekkelijk door het sponsoren van:

  •          De aansluiting op de waterleiding
  •          De kosten van het drinkwater

Water drinken is gezond en een gezonde leefstijl is steeds belangrijker. De gemeente Hoogeveen, Treant Zorggroep en de WMD hopen dat de inwoners van Nieuwlande en toeristen/bezoekers veelvuldig gebruik gaan maken van dit mooie watertappunt.

Drents drinkwater

Drents drinkwater heeft veel pluspunten: het bevat geen calorieën, het is goedkoop, goed voor het milieu en overal verkrijgbaar. De beste keuze om te drinken, voor kinderen en volwassenen. Het staat dan ook in de Schijf van Vijf. Immers, water is de meest gezonde dorstlesser en hoort bij een gezonde levensstijl. foto: Nieuwslander

Deel dit bericht!

Geef een antwoord