HODO wint ook tweede bekerduel.

Hollandscheveld – Na 46 minuten met 3-0 voor staan tegen een ploeg die eigenlijk niets heeft in te brengen en dan na afloop blij zijn dat de overwinning toch nog nipt uit het vuur is gesleept. Het overkwam de mannen van HODO in de wedstrijd tegen Schoonebeek. Na afloop van de wedstrijd overheerste er in het HODO kamp tevredenheid over de 3 punten, maar de matige slotfase zal trainer Blom en de spelers toch minder tevreden stemmen.

Het begon prima voor HODO op het prachtige sportpark ’t Hoge Bos, onder prima voetbal omstandigheden werd de wedstrijd gespeeld. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Hollandschevelders .  De bal ging goed rond en Schoonebeek werd niet echt gevaarlijk. Tegenstander Schoonebeek kwam er in de beginfase niet aan te pas en via doelpunten van Patrick Timmerman en Jorny Otten werd de kleedkamer met een 2-0 voorsprong opgezocht. Met deze ruststand mochten de mannen uit Schoonebeek de handen dichtknijpen want er werden enorme kansen gemist door de HODO voorwaartsen in de eerste helft. Trainer Blom wijzigde zijn ploeg in de rust op 3 plaatsen en toen invaller Brian Snippe direct na rust de 3-0 scoorde leek een grote score in de lucht te hangen. HODO bleef doorgaan in het missen van kansen en de score werd niet uitgebouwd.  Een kwartier voor tijd maakte Schoonebeek op fraaie wijze de 3-1 via Jeffrey Berens. De tegengoal bleek voor paniek binnen de HODO gelederen te zorgen, terwijl er qua veldspel eigenlijk geen vuiltje aan de lucht leek. Toen even later Rene Streuer  de 3-2 binnen kopte leek het er zelfs op dat Schoonebeek nog voor een stunt kon zorgen. In de resterende minuten had HODO de wedstrijd al lang op slot kunnen gooien, maar wederom werden er diverse kansen gemist. In de allerlaatste minuut moest HODO keeper Gijs Kroezen zelfs nog een wereldredding maken om Leon Steffens van scoren af te houden. Een gelijkspel bleef HODO echter bespaard en zo kwam de zege terecht bij de ploeg die er ook het meeste recht op had want na ruim 4 minuten blessuretijd floot scheidsrechter van Driel voor het einde van de wedstrijd en zo hield HODO de punten wederom op ’t Diekie. Volgende week zondag 15 september speelt HODO de laatste bekerwedstrijd in deze poule. Tegenstander is dan SVBC dat ook zijn tweede wedstrijd won. In een rechtstreeks duel zal dan uitgemaakt worden welke ploeg als groepswinnaar gaat eindigen in deze bekerpoule. De aanvang van deze wedstrijd is 14.00 uur. Foto: Marcel Uiterwijk