Elim kreeg een lastig avondje in Valthermond

Valthermond – Op vrijdagavond reisde Elim oostwaarts af richting het Mondengebied. Met een bijna complete en fitte selectie moest sc Elim het opnemen tegen onbekende tegenstander Valthermond, uitkomende in de zondag 2de klasse. Na enig oponthoud kon scheidsrechter Moed volle goede moed de wedstrijd laten beginnen.

Bliksemstart
Snel na de aftrap van de tegenstander kwam D. Doldersum in balbezit en zo buitenkansje hoef je hem niet te geven. Voordat Valthermond het doorhad lag de bal achter keeper Melchers (0-1). Na bijna een kwartier spelen kwam de tegenstander op gelijke hoogte (1-1) door een treffer van van der Laan. Binnen 3 minuten scoorde te Velde de 2-1 nadat hij binnen de lijnen was neergehaald, ondanks dat keeper Padding de bal nog met zijn knuistige vingers toucheerde. Vlak voor rust was het Mol die van dichtbij na een kluts situatie de gelijkmaker (2-2) scoorde. In de rust bleef M. Koops met een lichte blessure in de kleedkamer achter. H. Benjamins mocht zijn eerste invalbeurt maken deze avond.

Vlam in de pan
Na de rust was het Valthermond die in eerste instantie de dienst uitmaakte en met een snoeihard schot van dichtbij op de lat werd dit benadrukt. Even later scoorde Koekoek wel van dichtbij maar zijn goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. De mooiste goal deze avond werd gescoord door J. Doldersum. Na goed aangeven van de vrijgespeelde Mol lobde hij de bal over de keeper heen (2-3). Halverwege deze helft maakte Benjamins een nuttige overtreding om een snelle uitbraak van de Valthermonders in de kiem te smoren. Hierna sloeg de vlam volledig in de pan en waren zowel de trainer als de spelers van Valthermond even het spoor bijster. Nadat de rook was opgetrokken zagen we dat speler te Velde met rood was vertrokken na een natrappende beweging op J. Doldersum en trainer Koops voor verbaal geweld door scheidrechter Moed met een gele kaart terecht werd gewezen.

Veldoverwicht
Hierdoor zou je een veldoverwicht van Elim verwachten maar niets was minder waar. Valthermond bleef druk naar voren zetten en menigmaal moest er aan de rem worden getrokken wat resulteerde in menig vrije trap. Echter de thuisploeg zou deze week een afspraak met een opticien moeten maken want vele malen verdwenen de ballen of hoog over of net naast. Met name de nummer 9, Kampman, was een ware plaaggeest voor de Elimmer defensie maar zijn vele inspanningen zorgden er voor dat hij 10 minuten voor tijd met kramp naar de grond ging. Vanaf eigen helft startende D. Doldersum zorgde na een lange soloactie ervoor dat aan alle illusies bij Valthermond een eind kwam. Alleen voor keeper Melgers schoot hij eenvoudig de 2-4 binnen. Valthermond probeerde nog wat de redden en kreeg nog menig vrije trap te nemen maar het was M. Wachtmeester, die zijn eerste treffer in dit seizoen liet aantekenen na een mooie assist van Metselaar (2-5). Komende week vrijdagavond, de dertiende, speelt Elim haar laatste bekerwedstrijd thuis tegen Noordscheschut om 20.00uur op het nieuw aangelegde kunstgrasveld.

Doelpuntenmakers:
1 min. 0-1 D. Doldersum.
14 min. 1-1 D. van der Laan.
16 min. 2-1 D. te Velde.
40 min. 2-2 B. Mol.
60 min. 2-3 J. Doldersum.
85 min. 2-4 D. Doldersum.
88 min. 2-5 M. Wachtmeester.

Man of the match: J. Doldersum.

Opstelling: A. Padding, M. Koops (46 min. H. Benjamins), B. Veld, Y. Benjamins, B. Koops (77 min. Y. Guichelaar), P. Metselaar, J. Doldersum, R. Koekoek (73 min. M. Wachtmeester), D. Doldersum, M. Doldersum en B. Mol.

Wissels: H. Benjamins, Y. Guichelaar, C. Hidding en M. Wachtmeester.

Verslag : SC Elimfoto: De razende reporter