Thrianta de sterkste in eerste wedstrijd van het seizoen.

Afgelopen zaterdag speelde de ittica-formatie de openingswedstrijd van het seizoen. Noordenveld uit Roden kwam op bezoek in Hoogeveen. In een wedstrijd zonder enorme verschillen bleek Thrianta de sterkste. De geel blauwen wisten uiteindelijk met 15-13 de punten in Hoogeveen te houden.

De geel hemden starten scherp aan de wedstrijd want direct de eerste aanval leverde een doelpunt op. Tot 2-2 ging het gelijk op, hierna kwamen de gasten voor het eerst op voorsprong 2-5. Thrianta liet zien ook dit seizoen over vecht mentaliteit te beschikken. Want voor rust kwam de ploeg al langszij 5-5. De hoogeveeners zochten de kleedkamer zelfs op met een voorsprong 6-5.

De gasten uit Roden opende na de rust de score en op deze manier stonden de ploegen weer naast elkaar. 6-6. Hierna keek Thrianta opnieuw tegen een achterstand van twee doelpunten aan 8-10. Maar net als in de eerste helft bleef de ploeg als één team knoken voor de punten. Dit knoken werd beloond want opnieuw wist Thrianta naast Noordenveld te komen 10-10. Hierna was het telkens Thrianta dat een voorsprong pakte en de gasten reageerde. Tot 13-13 hadden de gasten een antwoord. Met nog twee minuten te spelen wisten de geel blauwen weer een voorsprong te nemen 14-13. Waar Noordenveld de hele tweede helft wist te antwoorden lukte dat nu niet. Het was zelfs Thrianta dat nog een doelpunt wist te maken 15-13. Hierna werd er afgefloten.

Volgende week speelt Thrianta een uitwedstrijd tegen Hoogkerk deze wedstrijd wordt om 16.00 uur gespeeld.