Pokerrun doneert 6500 euro aan Actief Samenleven

Pesse – De opbrengst van de Pokerrun van MC Motorhead uit Hoogeveen ging dit jaar naar Stichting Actief Samenleven. De stichting kreeg zaterdag een cheque van 6500 euro overhandigd.

Al 8 jaar houdt MC Motorhead deze grote motortoertocht met BikersClub Meppel, Motorclub Schoonebeek, MC de Zweef Nieuwleusen, De Vlotterbak Steenwijk, NorthEast Polderbikers Kraggenburg, Roving Spirit MC Slagharen, MC Black Eagle Zwartemeer, Outsiders MC Klazienaveen, CMA NL Hardenberg, DTC Daarle, MC Genemuiden, Eastwood Oosterwolde en AMBC Staphorst op de tweede zaterdag in juni. Alle deelnemers leggen inleggeld neer, net als de vele sponsors van deze monstertoertocht en ieder jaar wordt een geldbedrag gedoneerd aan een goed doel.

De keus was dit jaar heel simpel, vertellen Henk Akse en Johan Booij: ‘Actief Samenleven is een kleine, actieve stichting en de missie sprak ons erg aan. Het lokaal organiseren van projecten voor met name kinderen en ouderen in een kwetsbare situatie, woonachtig in de gemeente Hoogeveen.’

Stichting Actief Samenleven houdt op jaarbasis zo’n 4 tot 5 projecten en is voor de financiering van deze projecten geheel afhankelijk van fondswerving, donaties en bijdragen van de Club van 120.

Zaterdag 31 augustus werd de cheque overhandigd. Rond 14:00 uur toerden zo’n 30 stoere mannen met prachtige motoren door de dorpsstraat in Pesse. Hun bestemming? De Oosterhof in Pesse, waar het kantoor van de stichting is gehuisvest. ‘Onder prachtige weersomstandigheden genoten de delegaties van alle motorclubs van een hapje en een koel drankje. Rond 14:40 uur was de tijd aangebroken om het verlossende woord uit te spreken: 6500 euro. Een geweldig bedrag. Met dit enorme bedrag kan stichting Actief Samenleven weer een poosje vooruit en kunnen voor een groot deel twee projecten worden gefinancieerd zoals de Nationale Ouderen Dag op 4 oktober. Dan staat Circus in Zorg op de planning’, vertelt Cor Velting van de stichting.

Deze dag kunnen ouderen die afhankelijk zijn van zorg, genieten van een prachtige circusvoorstelling in de grote circustent op de Markt in Hoogeveen. Ouderen die nog een keer willen genieten van een nostalgisch circus, kunnen zich nog aanmelden via de website van Actief Samenleven. Fenna Hilgen: ‘Doe dat wel zo snel mogelijk want het loopt storm met aanmeldingen.’

Foto: Harry Baalman

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord