Quilten en petitie tegen schrappen tegemoetkoming studiekosten

Hoogeveen – Donderdagavond 5 september weer twee onderwerpen in het programma RegioRadio: Henny Huijgen over haar expositie in het Jannes en twee dames die betrokken zijn bij de pertitie tegen het schrappen van de tegemoetkoming studiekosten door de gemeente.

Om 18.00 uur starten we het programma met aandacht voor Henny Huijgen en haar hobby: quilts maken. Henny stelt een deel van haar in de loop van de jaren ontstane quilts tentoon in het NNCZ Jannes van der Sleedenhuis Wolfsbos.

Om 18.30 uur is er aandacht voor het per direct schrappen van de tegemoetkoming studiekosten door de gemeente Hoogeveen. Dit was een regeling voor ouders met een laag inkomen. Van het geld konden zij aan het begin van het schooljaar spullen kopen voor scholieren. Het per direct schrappen van de regeling is niet alleen de Ombudsman in het verkeerde keelgat geschoten. Ook mensen die getroffen zijn door de grote onverwachte financiële teruggang zijn onaangenaam verrast en weten niet hoe ze nu alle kosten moeten betalen. Ze zijn dan ook een petitie gestart en ze hopen natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen die petitie willen steunen.

RegioRadio is iedere donderdag te beluisteren van 18.00 uur tot 19.00 uur via de radio op 106.8fm in de ether en 104.1fm op de kabel. U kunt  online luisteren via www.radiohoogeveen.nl en via de app op uw telefoon.

Heeft u zin om mee te helpen als presentator, redacteur of in de techniek? Stuur een mail naar redactieregioradio@gmail.com

Deel dit bericht!

4 gedachten over “Quilten en petitie tegen schrappen tegemoetkoming studiekosten

 • 5 september 2019 om 14:24
  Permalink

  Wat een gezeur, kinderen kosten nu eenmaal geld en dat doe je voor hun toekomst!
  Zoveel kost het onderwijs niet voor ouders!

 • 5 september 2019 om 19:12
  Permalink

  Fijn dat er mensen zijn die in andermans portemonnee kunnen kijken en vinden dat er ruim voldoende inzit.

  • 6 september 2019 om 00:51
   Permalink

   Mee eens Gerard, het inkomen was een stuk lager,verhoudingsgewijs ook, maar de meeste mensen gaven uit wat ze hadden en namen met veel minder genoegen dan nu!
   Als je kiest voor een gezin dan gaan ten alle tijden de kinderen voor als het gaat om noodzakelijke kosten.
   Nu zijn er allerlei toeslagen, voedselbank, kledingbank, speelgoedbank en allerlei andere hulp mogelijkheden, nu heb je marktplaats en heel veel FB-sites met goedkope en gratis produkten.
   Al die dingen waren er eerder niet en leefde men meestal van 1 inkomen,
   Kan jij mij uitleggen waarom ik dan na het betalen voor de ontwikkeling van mijn eigen kinderen nu ook moet meebetalen voor de kinderen van anderen?

Geef een antwoord