Meer problemen voor HZVV na verlies

Hoogeveen – HZVV had zich in de thuiswedstrijd tegen SV Huizen, de rode lantaarndrager, veilig kunnen spelen voor rechtstreekse degradatie. Daartoe was een gelijkspel voldoende. Het werd een deceptie want de wedstrijd werd 2-4 verloren.

Door dit resultaat komt het op de laatste wedstrijd aan. HZVV speelt volgende week uit, tegen huidig degradant NSC Nijkerk, met ‘slechts’ 3 punten voorsprong. Er mag dus niet verloren worden want anders is men afhankelijk van de wedstrijd Staphorst tegen Zuidvogels. Zuidvogels staat ook op 3 punten achterstand op de Hoogeveners. Het halen van de nacompetitie ligt dus binnen bereik.

HZVV-SV Huizen

HZVV had de pech al in de 5e minuut op achterstand te komen en liep daarmee direct achter de feiten aan en werd slechts 4 minuten later geconfronteerd met de 0-2. Na een half uur kreeg HZVV aansluiting door een goal van Popovic (1-2). Kort voor rust werd de thuisploeg een penalty onthouden toen Popovic werd vastgehouden en ten val gebracht in het 16 meter gebied. In de 45e minuut bijna gerechtigheid van Popovic maar zijn schot werd door de doelman van Huizen met de vingertoppen gered.

In de tweede helft kwam Huizen in de 53e minuut op een 1-3 voorsprong door Quincy van Wateren. Het was weer Popovic die bijna koppend scoorde in de 61e minuut maar de bal ging over. In de 72e minuut ontstond hoop op een resultaat door een doelpunt van Jos Fidom (2-3). Er was nog ruim tijd hiervoor maar HZVV kreeg het deksel op de neus toen in de 88e minuut Huizen op 2-4 kwam. Daarmee was de wedstrijd beslist.