Sport

Hoogeveen wil valse start goedmaken in derby tegen Alcides

Vorige week bleek maar weer dat een goede voorbereiding geen enkele garantie biedt voor een goede competitiestart. Hoogeveen verloor de eerste wedstrijd met 3-0 van Alphense Boys. Zondag wacht er echter alweer een nieuwe kans en ditmaal treft men met Alcides een bekende tegenstander, die net als Hoogeveen ook het eerste competitieduel verloor.

‘We moeten niet direct helemaal in paniek raken als je een keer een wedstrijd verliest tegen een goede ploeg. Je moet alleen leren van de dingen die je niet goed hebt gedaan. Dat zat ‘m tegen Alphense Boys in het zakelijk afronden en het feit dat je ook bij een 1-0 achterstand in de wedstrijd moet blijven. We hebben te makkelijk de 2-0 en 3-0 weggeven’, keek trainer Nico Haak terug op de openingswedstrijd.
Het was zondag misschien ook wel het duel tussen de mannen en de jongens. Hoogeveen heeft een zeer jonge ploeg, terwijl de tegenstander over een aantal spelers beschikte die hun sporen ruimschoots hebben verdiend in de top van het amateurvoetbal. Het is ook de keuze die Hoogeveen gemaakt heeft: jonge talenten door ontwikkelen.
Tegenstander Alcides speelde een moeizame werd tegen SJC uit Noordwijk en verloor met 0-1. Net als Hoogeveen kijken de Meppelers terug op een geslaagd vorig seizoen. Iets waar men natuurlijk graag een vervolg aan wil geven.
Vorig seizoen stonden beide ploegen drie keer tegenover elkaar. Thuis won Hoogeveen zowel voor de competitie als de beker. Uit werd het op de slotdag 2-2. In totaal stonden beide ploegen 15 keer eerder tegenover elkaar. Hiervan won Hoogeveen er zes, verloor het vier keer en eindigde het duel vijf keer onbeslist.

De wedstrijd begint zondag om 14.00 uur. Hoogeveen zaterdag speelt thuis voor de beker tegen SJS. Deze wedstrijd begint zaterdagavond om 19.30 uur. Dit i.v.m. festiviteiten bij SJS.

Geef een reactie