8e Editie van Happen met Bier in Hoogeveen

Hoogeveen – Op zaterdag 14 september vindt de 8e editie van de culinaire biertocht “Happen met Bier” plaats in het centrum van Hoogeveen.  8 verschillende restaurants presenteren op deze zaterdagmiddag een Nederlands speciaal biertje met een bijpassende hap. Na 7 eerdere edities ligt de lat voor de koks in de verschillende bedrijven nog hoger, want de verwachtingen van de deelnemers zijn immers hoog.

Marjan Wink van Eetcafé de Beurs en John-Harold Smit van de Lekkernij nemen dit jaar de organisatie op zich. In voorgaande jaren werd het evenement samen met PINT, vereniging voor bierliefhebbers, georganiseerd. Door diverse oorzaken zagen de twee organisatoren zich genoodzaakt de 8e editie zelf te organiseren.

De biertocht vindt plaats op 14 september, van half 4 tot half 8. In deze 4 uur kunnen de 8 deelnemende restaurant bezocht worden. De route is voor iedere deelnemers-groep anders. Hierdoor is er bij alle restaurant voldoende ruimte en tijd om te genieten van de specialiteiten. De volgende bedrijven presenteren de gasten een biertje en hapje: Restaurant Dégust, Eetcafe de Beurs, Het Postkantoor, Het Schippershuus, Brasserie De Lekkernij, Restaurant Deksels, Bistro het Koetshuis en als nieuwkomer “Il Gusto”. Een mooie verscheidenheid aan bedrijven met zeer gevarieerd aanbod aan gerechten en bieren.

De kaarten voor de culinaire biertocht worden tot en met 11 september verkocht bij Het Schippershuus en Brasserie De Lekkernij. De kosten bedragen € 32,50 per persoon, hiervoor krijg je 8 verschillende bieren en 8 verschillende gerechten. De voorverkoop is reeds gestart, er zijn nog voldoende kaarten te verkrijgbaar om te genieten van de tocht. Er is plek voor 200 personen bij “happen met Bier”.

Marjan Wink en John-Harold Smit hopen op een mooie en geslaagde 8e editie van “Happen met Bier” in Hoogeveen. Evenals in de voorgaande edities zullen de koks alles uit de kast trekken om de gasten te verwennen met culinaire creaties en de bijpassende Nederlandse speciaal bieren. Kaartverkoop tot en met 11 september bij het Schippershuus en Brasserie De Lekkernij.

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord