Algemeen

RSG Wolfsbos start nieuwe schooljaar met project ‘verkeersveiligheid’

Hoogeveen – Dat de scholen weer begonnen zijn, zal niemand ontgaan zijn. Het is ’s ochtends weer druk op de fietspaden. Ook op RSG Wolfsbos komen de meeste leerlingen op de fiets naar school. Een goede reden voor de school om een projectweek te organiseren met de thema’s verkeersveiligheid en de gevaren van sociale media.

Veilig onderweg
Roelina Zwiers, projectcoördinator onderbouw en docente LO bij RSG Wolfsbos vertelt enthousiast: “Leerlingen komen bijna allemaal op de fiets naar school. Veiligheid vinden we belangrijk, niet alleen op school maar ook wanneer de leerlingen onderweg zijn van en naar school. Daarom starten we het schooljaar voor de leerlingen van tweede klas (locatie Groene Driehoek) met een verkeersproject in combinatie met een ander actueel thema onder jongeren, het gevaar van het verkeerd gebruik van sociale media.”

‘ik zie ik zie wat jij niet zag’
Gedurende de projectweek worden elke dag verschillende organisaties en gastdocenten uitgenodigd om voorlichting te geven in de meest uiteenlopende vorm. Zo laat Veilig Verkeer Nederland de leerlingen ‘de dode hoek’ ervaren, is er een verkeersfilm en de theatervoorstelling ‘ik zie ik zie wat jij niet zag’. Tijdens de voorstelling worden verhalen gespeeld die gaan over verkeer en worden leerlingen uitgedaagd om op zoek te gaan naar hun eigen gedrag in het verkeer. Daarnaast verzorgt Team Alert een interactief optreden waarbij leerlingen met elkaar in debat gaan over diverse stellingen zoals ‘het gebruik van je mobiele telefoon op de fiets vergroot de kans op een ongeluk’.

Wijkagenten aan het woord
Roelina Zwiers geeft aan: “Opvallend vond ik de interesse, de openheid en het enthousiasme  van de leerlingen. Leerlingen waren vooral erg onder de indruk van het verhaal over de ‘grenzen’ op social media van wijkagenten Renata Hoogland en Jacco Breedveld. Heel realistisch, interactief en met verhalen uit de praktijk zetten de wijkagenten de leerlingen aan tot nadenken over de gevolgen van diverse acties op sociale media. Kortom, een interessante start van het nieuwe schooljaar.” foto: Roeliena Zwiers

Geef een reactie