Elim het betere voetbal maar EMMS pakt de punten mee naar Slagharen

Elim – Op een ongebruikelijk tijdstip speelde sc Elim haar eerste bekerwedstrijd tegen 2de klasser EMMS uit Slagharen. Door afwezigheid van 5 basisspelers moest trainer-coach Benjamins weer eens aan het improviseren slaan. Met enkele jeugdige wisselspelers op de bank werd de wedstrijd door A.J. Benjamins uit Emmen afgefloten. De aftrap werd enigszins verlaat omdat het belangrijkste materiaal even zoek was geraakt: de bal, maar materiaalman P. v.d. Weide wist hier snel de juiste oplossing voor te vinden. Na een snelle uitval van EMMS wist Kosse voor de rust de 0-1 te scoren.

Direct na de rust was sc Elim niet alert genoeg en scoorde Marissen vanaf de aftrap de 0-2. Ook de 0-3 ontstond uit een één op één situatie en Kleinheerenbrink mocht de goal op zijn naam zetten (0-3). Na ruim een uur spelen maakte J. Doldersum met een hard schot na goed terugleggen van zijn broer Mike het weer wat dragelijker voor de Elim supporters. Binnen de minuut schoot invaller ten Oever met een geweldige pegel de 2-3 binnen. Keeper Kleinheerenbrink, man of the match aan EMMS zijde, lag veelvuldig in de weg en aan het eind van de wedstrijd bracht de paal hem redding na een hard schot van D. Doldersum. Hiermee loopt Elim haar eerste puntenverlies op in dit prille voetbalseizoen. A.s. vrijdagavond speelt het uit tegen Valthermond.

Buitenspelsituaties
EMMS begon met het snel naar voren spelen waardoor in de beginfase Elim enkele overtredingen moest begaan. Maar na bijna 10 minuten spelen was het Metselaar die keeper Kleinheerenbrink deed schrikken want zijn gedachte voorzet vanaf links deed de deklat trillen. Maar ook EMMS deed iets terug want het was de rappe Kosse die listig de buitenspelval wist te omzeilen en alleen voor de keeper scoorde (0-1). Ook M. Doldersum omzeilde de buitenspelval even later aan de andere zijde maar hij werd hier voor teruggevlagd en gefloten. M. Koops was dichtbij de aansluitingstreffer maar zijn harde schot werd geblokt door de EMMS goalie.

Keeper pakt alles
Hierna volgenden enkele vrije trappen en corners voor Elim maar allen zonder resultaat. Een hard schot van J. Doldersum op de borst van Marissen bracht de blonde verzorgster van EMMS in beweging. Een eveneens hard schot van zijn oudere broer Daymen werd door de keeper op katachtige wijze gered en uit de rebound wist Benjamins ook niet tot scoren te komen. EMMS werd volledig klem gezet op eigen helft maat hield de verdediging goed gesloten. Na een goede corner van M. Doldersum wist M. Koops nipt over te koppen. Sc Elim wist niet voor rust te scoren en daardoor werd met een geringe achterstand de kleedkamer opgezocht.

Onverwachte tegengoal
Na rust mocht EMMS de aftrap nemen en waren de Elim spelers niet goed bij de les. Want voor ze het goed en wel doorhadden scoorde Marissen de 0-2. Na een snelle en gevaarlijke uitval van Kosse moest centrale verdediger Veld een corner weg geven. Een vrije bal na vasthouden van D. Doldersum op 20 meter afstand werd door Benjamins genomen. Ook dit schot werd weer door keeper Kleinheerenbrink geweldig gepakt. Na bijna een uur spelen was het een andere Kleinheerenbrink die doorbrak en alleen voor de keeper via de onderkant lat scoorde (0-3). Veel supporters aan Elimzijde dachten dat het hiermee wel gelopen was, maar deze kwamen bedrogen uit. Elim richtte zich op en een corner werd door M. Doldersum op de lat geschoten. De moegestreden Wachtmeester werd vervangen door jeugdtalent ten Oever. De 1-3 ontstond door goed doorgaan naar de achterlijn van M. Doldersum en deze legde prima terug op zijn jongere broer Jay.

Hoop doet leven
Ook de volgende goal van de zojuist ingevallen ten Oever kwam voort uit een assist van M. Doldersum (2-3). De Elim supporters kregen weer hoop want er waren nog een dikke 20 minuten te spelen. Elim kreeg meerdere kansen om op gelijke hoogte komen maar vooral keeper Kleinheerenbrink was een vervelende sta-in-de-weg deze middag. In bijna de allerlaatste minuut had D. Doldersum de gelijkmaker op zijn pantoffel maar deze keer stond de witte paal in de weg. In de extra tijd moest Metselaar zijn eigen keeper redding brengen want hij wist de bal nog net van de doellijn te halen. Hiermee loopt sc Elim tegen haar eerste verlies op in dit nieuwe seizoen. Komende week vrijdagavond speelt sc Elim uit tegen Valthermond.

Doelpuntenmakers:
14 min. 0-1 N. Kosse.
46 min. 0-2 K. Marissen.
52 min. 0-3 J. Kleinheerenbrink.
66 min. 1-3 J. Doldersum.
67 min. 2-3 T. ten Oever.

Man of the match: D. Doldersum.

Opstelling: A. Padding, M. Koops, B. Veld, Y. Benjamins, B. Koops (68 min. Guichelaar), P. Metselaar, J. Doldersum, R. Koekoek, D. Doldersum, M. Doldersum, M. Wachtmeester (65 min T. ten Oever).

Wissels: Y. Guichelaar, C. Hidding, B. Mol en T. ten Oever.