Noordscheschut in slotfase langs Valthermond

Afgelopen zaterdagmiddag stond voor 1e-klasser Noordscheschut het eerste officiële duel van het seizoen 2019/2020 op het programma. Valthermond, de eerste opponent van het bekertoernooi, kwam op bezoek op sportpark De Meulewieke. Na de prima verlopen voorbereiding verliep het deze middag toch wat stroever. Na een ruststand van 1 – 1, liep Noordscheschut in de absolute slotfase alsnog uit naar een 3 – 1 overwinning.

Met de stralende zomerzon boven het sportpark ging de wedstrijd van start. Het eerste wapenfeit was voor Noordscheschut. Een afstandsschot van Aron Boer verdween langs de verkeerde zijde van het aluminium. Na een aftastende openingsfase, waarbij beide teams niet het beste spel lieten zien, kwamen de gasten uit Valthermond op voorsprong. In de 12e minuut werd het speeltuig van dichtbij achter Wiebe Zinger gewerkt, 0 – 1. In aanloop van de treffer leek men buitenspel te staan, maar de leidsman nam niet eens de moeite om het verhaal van zijn assistent aan te horen. Dit zou niet het laatste moment zijn, waarbij de scheidsrechter, zijn sokken dragend op half zeven, een opmerkelijke beslissing nam. Noordscheschut liet zich echter niet het veld uit slaan door deze tegenvaller. Eerst verdween een inzet van Sander Hartman hoog over het vijandige doel. Enkele minuten later schoof Marco Hartman het leer kansrijk voor het lege doel langs. Ook een kopbal van Kevin van Dalen scheerde rakelings over de deklat. Aan de andere zijde moest Zinger handelend optreden. Met een katachtige reflex in de korte hoek voorkwam de doelman verdere averij. In de 37e minuut was er dan toch loon naar werken. Een afgemeten voorzet van Danny Bouwman vond het hoofd van Marco Hartman, die van dichtbij het speeltuig in de kruising kopte, 1 – 1. Na deze treffer golfde het spel openneer. De gasten doken nog een keer gevaarlijk op voor Zinger, maar een foutieve eindpass voorkwam erger. Aan de andere zijde vond Nick Koster de keeper op zijn weg.

De tweede helft eenzelfde spelbeeld. Noordscheschut veelvuldig aan de bal. Valthermond loerend op een slordigheidje bij de gastheren, om dan razendsnel om te schakelen. In de 56e minuut kon een inzet van Marco Hartman tijdig worden geblokt. Enkele minuten later werd een overduidelijke handsbal vakkundig weggewuifd. Noordscheschut voerde het tempo op en dit leverde tal van mogelijkheden op. Een inzet van Jos Kroezen ging naast en een doelpoging van Ton Kamping werd door de keeper gekeerd. De druk werd nog verder opgevoerd, Danny Kiekebelt kwam binnen de lijnen voor Sander Hartman. Een inzet van Koster ging naast, een tweede inzet van dezelfde Koster werd geblokt en een doelpoging van Kroezen spatte uiteen op de paal. Een minuut later was Noordscheschut andermaal dicht bij een treffer. Ditmaal trof de ingevallen Kevin Koster de lat. In de 81e minuut leek Noordscheschut alsnog op voorsprong te komen. Hartman leek zijn tweede treffer van de middag aan te tekenen. Maar nadat de grensrechter alsnog besloot te vlaggen, reageerde de leidsman hier ditmaal wel op, en keurde de loepzuivere treffer af. Nú nog meer reden om vol op jacht te gaan naar de winst. Een schot van Hartman werd geblokt, pogingen van de gebroeders Koster vonden beide niet het gewenste resultaat. Toch viel de treffer alsnog. Hartman legde het speeltuig klaar voor Nick Koster, die op zijn beurt met een weergaloos schot de meer dan verdiende 2 – 1 aantekende. Het verweer van de gasten was gebroken, helemaal toen een minuut later Hartman de 3 – 1 binnenschoof. Meteen na deze treffer klonk het eindsignaal.