Sport

2e editie Clafis Drents Open Padeltoernooi.

Van zaterdag 31 augustus t/m zondag 8 september vindt de 2e editie van het Clafis Drents Open Padeltoernooi plaats. Bij T.C. De Weide in Hoogeveen zullen 46 koppels de strijd met elkaar aan gaan om de titel Drents kampioen. Brando Kamp is de nummer 10 van Nederland op de landelijke ranglijst, tevens padeltrainer bij T.C. De Weide en hij zal acte de présence geven.

Padel is de snelst groeiende sport in de wereld en in Nederland. In Spanje is het reeds uitgegroeid tot de grootste sport van het land afgezien van voetbal. Padel kan worden gezien als een mix tussen tennis en squash.

De eerste editie van het Clafis Drents open was afgelopen jaar het eerste Padeltoernooi in Drenthe. Zowel in de herendubbel, damesdubbel als gemengd dubbel zijn de deelnemers voornemens de titel van Drents kampioen aan zich toe te eigenen.

Vorig jaar waren er 25 koppels en dit is nu uitgebreid naar 46 koppels vanuit diverse verenigingen uit Drenthe. Het is het grootste padeltoernooi van Noord Nederland met dit jaar ook een top 10 speler. Verschil t.o.v. vorig jaar is dat er nu ook meer poules zijn qua speelsterkte. Ook zijn de poules GD en DD dit jaar goed vertegenwoordigt.

T.C. De Weide wil het toernooi in Spaanse sferen laten verlopen. Zo zullen er speciale hapjes zijn, zal de club versierd worden met Spaanse vlaggen en zal ook de muziek Spaans getint zijn.  Mede met deze Spaanse sferen hoopt de club op hoge bezoekersaantallen. T.C. De Weide nodigt iedereen dan ook van harte uit om één of meerdere dagen het toernooi te bezoeken. Entree is gratis.

Geef een reactie