Plastisch chirurg Rombout Molenaar viert 25-jarig jubileum

Op 22 augustus 1994 startte Rombout Molenaar zijn carrière bij Treant Zorggroep op ziekenhuislocatie Bethesda in Hoogeveen. Hij was de allereerste plastisch chirurg in de provincie Drenthe en was daardoor een grote aanwinst voor de regio.

 

Het jubileum komt in hetzelfde jaar als de verhuizing van de polikliniek op ziekenhuislocatie Hoogeveen. Sinds april 2019 bevindt de geheel nieuwe polikliniek Plastische chirurgie zich op de vijfde verdieping van het ziekenhuis. De polikliniek heeft meerdere spreek- en onderzoekskamers en een eigen poliklinische operatiekamer, waar kleine ingrepen onder plaatselijke verdoving plaatsvinden.

Samenwerking Mammacentrum en Dermatologie

Door de verhuizing van de polikliniek, bevindt deze zich nu op dezelfde etage als het Mammacentrum en de polikliniek Dermatologie. Omdat de plastisch chirurgen nauw samenwerken met het Mammacentrum en de dermatologen, is het team erg blij met de nieuwe plek in het ziekenhuis. Veel patiënten van het Mammacentrum en de polikliniek Dermatologie worden doorverwezen naar de plastisch chirurgen vanwege hun expertise op het gebied van borstreconstructies en het verwijderen van huidkanker. Ook voor hen is het handig dat al deze specialisten op een en dezelfde verdieping zijn gehuisvest.

Hart van goud

Annet van Ommeren, verpleegkundige op de polikliniek Plastische chirurgie, werkt al zestien jaar met Molenaar: ‘Hij heeft echt een hart van goud. Hij wil het beste voor zijn patiënten, maar is ook een prettige collega voor ons.’ De chirurg startte 25 jaar geleden met één secretaresse, Jeannette Bouwmeester, en één doktersassistente, Roelie Schonewille. ‘Niet alleen Rombout, maar ook Jeannette en Roelie vieren een 25-jarig jubileum op de polikliniek Plastische Chirurgie in Hoogeveen’, vult Van Ommeren aan.

 

Molenaar heeft als speciale aandachtspunten borstchirurgie (borstverkleining of -vergroting, borstreconstructies na borstkanker), ooglidcorrecties, handoperaties en ingrepen om huidkanker te behandelen. Met zijn 61 jaar is hij nog niet van plan te stoppen; liever wil hij nog zeker vijf jaar doorgaan.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord