Algemeen

Tevreden terugkijken op worldskilss

Esmé Hemmes, voor de zomer afgestudeerd aan de opleiding Allround schoonheidsspecialist nam namens Team NL deel aan WorldSkills 2019 in Rusland. Helaas is ze op dit wereldkampioenschap voor beroepen niet in de prijzen gevallen, maar Esmé kan tevreden terugkijken op haar deelname.

De WorldSkills werden gehouden van 22 t/m 27 augustus. Uit Nederland deden totaal 27 nationaal mbo-kampioenen en 1 vmbo-leerling mee aan dit kampioenschap.

Voorbereiding

Esmé heeft zich gekwalificeerd voor Team NL door tijdens de nationale vakwedstrijden Skills Heroes een podiumplek te bemachtigen. Daarna was het tijd voor trainen. Veel trainen. Met onder andere een trainingsweek in Boedapest, waar zij twaalf andere deelnemers alvast ontmoette. Daarover sprak ze: “Het was leuk om samen met de andere deelnemers te trainen. Ik weet nu dat het niveau hoog is. Iedereen was heel erg goed.”

Skills Heroes
Op woensdag 16 oktober start een nieuw seizoen Skills Heroes. De schoolwedstrijden van het Alfa-college vinden dit jaar plaats op onze locatie in Hoogeveen aan de Voltastraat. De winnaar van iedere schoolwedstrijd doet mee aan landelijke kwalificatiewedstrijden, waarvan de beste acht zich plaatsen voor Skills The Finals.

 

Geef een reactie

Aankomende evenementen