Hoogeveen is effectiever dan HZVV

Hoogeveen – Hoogeveen heeft voor de tweede achtereenvolgende keer de Offerein bokaal bemachtigd. In een aantrekkelijke kraker versloeg de zondag hoofdklasser zaterdag hoofdklasser HZVV met 3-2. De vele toeschouwers genoten van twee goede, voetballende ploegen, die beiden technisch verzorgd voetbal lieten zien. Hoogeveen bleek veel effectiever dan HZVV dat veel meer kansen kreeg, HZVV kreeg er zo’n twaalf en Hoogeveen had aan de helft genoeg om drie keer te scoren.

Beide ploegen lieten zien klaar te zijn voor de competitie, die komend weekend begint. Beide ploegen maakten een goede indruk. Een van de grote verschillen tussen de buren was het benutten van kansen. De momenten waarop beide ploegen het initiatief namen wisselden elkaar af. HZVV begon goed, waarna in het laatste deel van de eerste helft Hoogeveen de betere ploeg was. De 0-1 voorsprong bij rust was dan ook vrij logisch. Na een uur kwam HZVV op 1-1 en verzuimde daarna door te drukken. De eerste kans voor de gasten na rust was wel meteen raak: 1-2. Toen via een afstandschot Hendriks er 1-3 van maakte dreigde voor HZVV een ruime nederlaag. HZVV bleef de meeste en betere kansen creëren, maar op slag van tijd werd het 2-3 en even later was Zomer zelfs nog dichtbij de 3-3.

Voor naar schatting 800 toeschouwers startte HZVV de derde poulewedstrijd het best. Al na twee minuten was Luke Millar kansrijk, maar hij schoot over. Even later speelde Kjelt Engbers de bal in de voeten van Yoran Popovic, die ineens oog in oog met doelman Kevin Borgman kwam te staan. De HZVV-spits schoot naast. Het tempo was hoog en de thuisclub maakte het spel en Hoogeveen wachtte op een tegenaanval. Die kwam er voor het eerst na een kwartier. Bjorn Zwikker stuurde Jearl Margeritha weg, doelman Hidde Streutker miste de bal, maar Margeritha kon niet afdrukken. Na 25 minuten kantelde de wedstrijd, want HZVV leek  uitgeraasd en Hoogeveen domineerde het laatste deel van de eerste helft. Een voorzet van Kjelt Engbers, die iedereen miste had een eerste waarschuwing voor HZVV moeten zijn, want de openingstreffer voor Hoogeveen leek een kwestie van tijd. Na een half uur zette Zwikker voor en Levon van Dijk kopte binnen. HZVV wankelde even en Hoogeveen vond elkaar blindelings. De thuisclub was steeds een stapje te laat, maar het leverde tot de rust geen verdere schade voor HZVV op.

Na rust bracht HZVV-trainer Gert van Duinen Kelly Joao in de ploeg voor Luke Millar. HZVV herstelde zich van de mindere fase voor rust en was weer meer in balbezit. Echte opgelegde kansen leverde het overwicht eerst niet op. Het kwam niet verder dan afstandschoten van Yoran Popovic en Fabian Stevens, die de juiste richting misten. De eerste kans voor de thuisclub na rust betekende meteen de gelijkmaker. Kelly Joao liep de verdediging eruit en knalde het leer bij de eerste paal langs Borgman. HZVV wilde meer en kreeg kansen via Sander Dzemidzic en Yoran Popovic, maar de afwerking ontbrak. De beste kans was voor Popovic, die vrij voor Borgman naast het doel lobde. De oude voetbalwet ging weer in werking, want in plaats van 2-1, nam Hoogeveen een 1-2 voorsprong. Een vrije bal van Bjorn Zwikker kopte Saber Hendriks langs Streutker.  HZVV had een overwinning nodig voor de toernooiwinst en bleef aanvallen. Het kreeg kansen genoeg. Beste speler van het toernooi, Lorenzo Valente, kwam alleen voor Borgman, maar mikte naast. Kelly Joao zorgde vaak voor gevaar, maar Hoogeveen bleef overeind. Na een corner van Sander Dzemidzic volleerde Yoran Popovic tegen de lat. Aan de andere kant haalde Saber Hendriks vanaf de rand van het strafschopgebied uit en Streutker moest voor de derde keer vissen. Daarmee leek de wedstrijd beslist en Hoogeveen was dreigend via Anbergen en Rojer. Vlak voor het einde zette HZVV nog even aan. Kelly Joao soleerde langs enkele spelers en verscheen alleen voor de keeper, maar de afronding bleef uit. Alex Zomer, Daan Wijma en Kelly Joao misten  kansen, maar Fabian Stevens scoorde op slag van tijd wel. HZVV ging voor de gelijkmaker en die viel ook nog bijna in blessuretijd. Kelly Joao zette voor en Alex Zomer schoot in, maar doelman Kevin Borgman stond op de goede plaats.

HZVV-Hoogeveen 2-3 (0-1)

1. Levon van Dijk 0-1, 57. Kelly Joao 1-1, 66. Saber Hendriks 1-2, 77. Saber Hendriks 1-3, 90. Fabian Stevens 2-3. Scheidsrechter: Oosting. Geel: Hup (HZVV), Zwikker (Hoogeveen).