Echtpaar Stuifzand-Baas 60 jaar getrouwd

Stuifzand – Op 25-08-2019 was het 60 jaar geleden dat Gerrit Stuifzand (83 jaar) en Gé Baas (80 jaar) in het huwelijksbootje zijn gestapt. Het was een mooie zonnige dag net als dit jaar. Namens de Gemeente Hoogeveen bracht Burgermeester Karel Loohuis hen de gelukswensen over.

Gerrit, geboren in Stuifzand, en Gé, geboren in Pesse, hebben elkaar ontmoet op het Pesserfeest. Na ruim 3 jaar zijn ze getrouwd in het gemeentehuis van Ruinen. De eerste jaren van hun huwelijk hadden ze een eigen optrekje in de boerderij van vader Stuifzand. Hier zijn ook hun 2 dochters geboren.  In 1963 hebben ze een huis gebouwd naast de boerderij. Hier is hun zoon geboren. Het gezin is uitgebreid met partners en in totaal 10 kleinkinderen met partner, 6 achterkleinkinderen en nummer 7 is op komst. In 1976 zijn ze nog een keer verkast en hebben op het erf van de boerderij een nieuwe, levensloopbestendig zouden ze nu zeggen, woning gebouwd waar ze nu nog steeds met veel plezier zelfstandig wonen.

Gerrit is in zijn arbeidsactieve leven begonnen als installatiemonteur en later projectleider bij Ten Kate Installatietechniek; hij heeft hier 44 jaar gewerkt.Gé was eerst kapster en later werkte ze bij thuiszorg.

Ze zijn zeer actief, lopen en fietsen vele kilometers. Ook erop uitgaan met de camper, met name naar de Italiaanse meren, doen ze graag. Dit jaar zijn ze voor de 45e keer naar het mooie Piano Porlezza in Italie geweest. Gerrit biljart nog 3 keer per week en houdt zijn brein in conditie met puzzelen. Dit is ook een hobby van Gé. De naaimachine en overig handwerk trouwens ook. Heb je een probleem met kleding, vraag het aan Gé en ze lost het op.

Tot haar 78ste was Gé actief lid van de plaatselijke gymnastiekvereniging, deze is destijds helaas opgeheven anders stond ze nog steeds op de steps. Gerrit was actief in het verenigingsleven, hij was ruim 22 jaar voorzitter van de begrafenisvereniging en zat in het bestuur van de biljart- en ijsvereniging.

Op hun trouwdag zijn ze verrast door hun kinderen en hebben met zijn allen een rondrit in een limousine gemaakt. Ze zijn bij de feestlocatie afgezet waar ze samen met familie, vrienden en buren genoten hebben van een warm- en koud buffet.

 

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord