Politiek

Hoogeveense college moet schrappen regeling studiekosten terugdraaien

Hoogeveen – Als een klap in het gezicht kwam het bericht binnen bij mensen die gebruik maken de regeling Bijkomende studiekosten schoolgaande kinderen. Zonder ook maar 1 woord van communicatie naar de gebruikers toe was de regeling geschrapt een week voordat de scholen weer begonnen

De regeling bijkomende studiekosten schoolgaande kinderen, is bestemd  voor ouders met een inkomen tot 110 procent van de bijstandsnorm en kinderen hebben in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. Met het geld dat de ouders krijgen bij aanvang van het nieuwe schooljaar worden deze financieel  ondersteund bij de aanschaf van  schoolspullen. Maar ook de eigen bijdrage voor bijvoorbeeld een schoolkamp kan hier mee betaald worden. Een alternatief na het wegvallen van deze regeling is om aan te kloppen bij Stichting Leergeld. Maar deze stichting krijgt te maken met een groot aantal aanvragen zonder dat daar  budget substantieel toeneemt.

Volgens de ombudsman moet  het Hoogeveense college per direct schrappen van de regeling die minima financieel tegemoet kwam in de studiekosten van kinderen terugdraaien. En dit jaar gewoon toepassen.  Hij vindt dat het college de maatregel ten onrechte heeft opgelegd. De ombudsman constateert  dat de bezuiniging niet strookt met regels van de Nederlandse rechtsstaat.

De maatregel is een onderdeel in de bezuinigingen in het sociaal domein dat midden in de vakanties door wethouder Erwin Slomp was aangekondigd. De maatregel treft  ook het WMO waar over het algemeen de meest hulpbehoevenden in de maatschappij gebruik van maken. In deze groep is de rek er al jaren uit na diverse bezuinigingen.

Er is inmiddels een petitie gestart door Speelgoedbank Robin Hood , Kledingbank Drenthe enStichting De Reddende Engel. De petitie kan u  hier tekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen