HZVV 2 pakt vijfde plaats door ruime zege op Nieuw Buinen

Hoogeveen – Het tweede elftal van HZVV kan terugkijken op een uiterst geslaagde deelname aan het toernooi om de Paviljoen Nijstad Cup. De ploeg van de nieuwe trainer Rick Mulder eindigde op een knappe vijfde plaats door tweedeklasser Nieuw Buinen met 5-1 te verslaan. Daardoor bleef HZVV 2 in een veld van tweedeklassers en derdeklassers ongeslagen en mag het tevreden zijn over haar prestaties in het toernooi.

Nadat het tweedeklasser WKE ’16 op 4-4 hield en derdeklasser sc Erica met 4-2 versloeg, leverde HZVV 2 ook tegen tweedeklasser Nieuw Buinen een puike prestatie. In de eerste helft stal Kelly Joao de show. Hij speelde een helft mee met het tweede elftal en zou later een helft meedoen met het eerste elftal tegen Hoogeveen. Hij bleek veel te snel voor de defensie van Nieuw Buinen, dat dit seizoen getraind wordt door Eric Prins. De rappe Joao was vrijwel bij elke aanval van de thuisclub betrokken. De eerste kans was echter voor Nieuw Buinen. Thijs Hateboer soleerde door de HZVV-defensie, waarna zijn schot gered werd door doelman Damyan van Goor. Daarna brak de periode van Kelly Joao aan. Milan Ronkes lanceerde Joao en hij passeerde doelman Danny Huizing met een geplaatste schuiver. Even later snelde hij langs de verdediging, maar deze keer pareerde Huizing de inzet. Daarna leidde Joao een goede kans voor spits Milan Ronkes in. Hij zette vanaf rechts voor, maar Ronkes zocht het doel te hoog. Daarvoor was HZVV 2 goed weggekomen toen Thijs Hateboer doorbrak, maar de bal te ver voor zich uit speelde. Na krap een kwartier kwam HZVV 2 op 2-0. Kelly Joao legde de bal op het hoofd van Milan Ronkes, die Huizing kansloos liet. Zo nu en dan werd Nieuw Buinen gevaarlijk. Damyan van Goor had de oranjehemden bijna in het zadel geholpen toen hij de bal tegen spits Eddy Schoenmaker knalde, maar de spits deed er vervolgens niets mee. Kelly Joao bleef maar doorgaan en bezorgde de defensie van Nieuw Buinen hoofdbrekens. Joao schoot in twee instanties in, maar Huizing redde. Na 23 minuten kwam HZVV 2 op een 3-0 voorsprong en daar hadden maar heel weinig mensen rekening mee gehouden. Bas Uiterwijk Winkel lanceerde Tim Mulder, die met een volley Danny Huizing het nakijken gaf. Vlak voor rust had de voorsprong nog hoger kunnen uitvallen als Jesse van Dalen iets koelbloediger was geweest, maar Huizing voorkwam erger voor zijn ploeg.

Na rust bracht Rick Mulder Jos Mensing, Diego Bos en doelman Tom Willems in de ploeg voor Kelly Joao, Milan Ronkes en Damyan van Goor. De tweede helft was nog maar acht minuten oud of HZVV 2 had de vierde al achter Huizing liggen. Jesse van Dalen, die tegen Erica nog drie keer scoorde, passeerde doelman Huizing en schoof de bal in het lege doel. Een fikse afstraffing voor Nieuw Buinen, dat ooit enkele jaren hoofdklasse speelde, dreigde. Nieuw Buinen kreeg wel kansen, maar de precisie ontbrak. Josua Abrahams moest een inzet van de doellijn halen, maar even later konden de gasten toch iets terug doen. Na een scrimmage voor het doel knalde Eddy Schoenmaker de bal hoog in de touwen. Daarna speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af en kregen beide ploegen weinig opgelegde kansen. Vlak voor tijd kon HZVV 2 nog wel de marge op vier doelpunten brengen. Invaller Nick Willems werd aangespeeld met de rug naar het doel. Hij draaide zich prima vrij van zijn tegenstander en schoot de bal in de verste hoek. Zo boekte HZVV 2 een ruime 5-1 zege op Nieuw Buinen, waardoor de ploeg op een knappe vijfde plaats eindigde. HZVV 2 kan dan ook zeer tevreden zijn over haar eerste deelname aan het toernooi om de Paviljoen Nijstad Cup.

HZVV 2-Nieuw Buinen 5-1 (3-0)

1. Kelly Joao 1-0, 13. Milan Ronkes 2-0, 23. Tim Mulder 3-0, 53. Jesse van Dalen 4-0, 65. Eddy Schoenmaker 4-1, 88. Nick Willems 5-1. Scheidsrechter: Boland.

HZVV 2: van Goor (46. Willems); Uiterwijk Winkel, Prikken, ten Brinke, Engberts; Abrahams, Mulder, van Dalen (57. Roest), Barbosa; Ronkes (46. Mensing), Joao (46. Bos).