Amusement

Deze week in première bij Vue Hoogeveen.

Night HunterPremière: Night Hunter

Over de film:

Op jacht naar een brute serieverkrachter en -moordenaar kruisen de getraumatiseerde politieagent Marshall (Henry Cavill) en duo Cooper (Ben Kingsley) en Lara (Eliana Jones) elkaars paden.

Oud-rechter Cooper heeft, teleurgesteld in het rechtssysteem, zijn toga aan de wilgen gehangen en besloten het heft in eigen handen te nemen: samen met Lara lokt hij verkrachters in de val om ze op passende wijze te straffen. Maar dan wordt Lara gekidnapt. Cooper, Marshall en de politie gaan op jacht naar de dader, maar als ze Simon (Brendan Fletcher) arresteren, wordt het mysterie rond de moorden alleen maar groter. Agente Rachel (Alexandra Daddario) is ervan overtuigd dat de gevangene, die jarenlang vrouwen misbruikt en vermoord zou hebben, meerdere persoonlijkheden heeft waarvan één mogelijk meer weet.

 

 

The Matrix (20th Anniversary) (Vue Classic)Vue Classic: The Matrix

Over de film:

Twintig jaar na de originele release in 1999 keert de cyberthriller terug op het grote doek in de geremasterde 4K-versie, ook in Dolby Cinema en 4DX. The Matrix, geschreven en geregisseerd door The Wachowski’s en met hoofdrollen voor Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving en Lawrence Fishburn, sleepte in 2000 maar liefst vier Oscars© in de wacht. De film maakt inmiddels ook deel uit van de top 20 beste films allertijden volgens de gebruikers van de toonaangevende filmwebsite IMDb. Perceptie: De wereld zoals wij die kennen is echt. Werkelijkheid: De wereld bestaat niet: we worden dag in dag uit misleid door de almachtige kunstmatige intelligentie die ons leven beheerst. In deze Oscar©winnende cyberthriller, geschreven en geregisseerd door The Wachowski’s, staan Keanu Reeves en Laurence Fishburn vooraan in de strijd om de mensheid te bevrijden.

 

Roma (Filmhuis Hoogeveen)Filmhuis Hoogeveen: Roma

Op dinsdagavond 3 september draait tijdens het filmhuis de film Roma.

Deze film vertonen wij zonder pauze.

Over de film:

‘Roma’ speelt zich af in de jaren 70 in Mexico-Stad en schetst een portret van een gezin uit de middenklasse. Gedurende een jaar volgen we de hoogte- en dieptepunten die de familie meemaakt. Centraal staat het dienstmeisje Cleo.

 

 

 

 

 

The Lion King (Originele Versie) (Soft Sound Screening)Soft Sound Screening: Lion King

Op zaterdag 31 augustus organiseren we een Soft Sound Screening met de succesfilm The Lion King. De Soft Sound Screening is een 2D voorstelling speciaal voor bezoekers die zich prettig voelen bij zacht geluid en minder prikkels dan normaal. We hebben geen voorprogramma en de zaal zal niet volledig gevuld zijn.

Over de film:

In Disney’s The Lion King neemt regisseur Jon Favreau je mee naar de Afrikaanse savanne waar een toekomstige koning is geboren. Simba adoreert zijn vader, koning Mufasa, en neemt zijn eigen koninklijke voorbestemming nu al uiterst serieus. Maar niet iedereen in het koninkrijk is blij met de komst van de nieuwe welp. Mufasa’s broer Scar, die zelf de troon wil bemachtigen, heeft zijn eigen plannen. De strijd om Pride Rock wordt geteisterd door verraad, tragedie en drama, wat uiteindelijk resulteert in Simba’s verbanning. Met de hulp van een paar nieuwsgierige nieuwe vrienden leert Simba om op te groeien, en om uit te zoeken hoe hij datgene wat hem rechtmatig toekomt kan heroveren. De sterrencast bestaat uit Donald Glover als Simba, Beyoncé Knowles-Carter als Nala, Chiwetel Ejiofor als Scar, James Earl Jones als Mufasa, Billy Eichner als Timon en Seth Rogen als Pumbaa. The Lion King maakt gebruik van baanbrekende filmtechnieken om gekoesterde personages op een geheel nieuwe manier tot leven te brengen.

Programma week 35

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen