Algemeen

Aanmelden voor burendag 2019

Hoogeveen – Al een aantal buurten in de gemeente Hoogeveen hebben zich aangemeld voor Burendag.  Op Burendag wil de organisatie zoveel mogelijk buren met elkaar in contact brengen. Waarom? Omdat buurten leuker, socialer en veiliger worden als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor de buurt.

Op 28 september 2019 viert Nederland voor de veertiende keer Burendag. Voorgaande jaren was het steeds een groot nationaal feest. In 2015 deden in heel Nederland bijna 1 miljoen mensen mee! Samen ondernamen zij allerlei activiteiten die de buurt leuker maakten en hen nader tot elkaar brachten. Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt ieder jaar in het vierde weekend van september gevierd. Het is mogelijk om geld aan te vragen bij het Oranje Fonds wanneer je in dit weekend Burendag viert.

Burendag nationale feestdag

Op initiatief van Douwe Egberts vierden we in 2006 voor het eerst Burendag in Nederland. In 2008 ontstond de samenwerking tussen Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds is het nationale fonds voor sociale initiatieven en bevordert de samenhang tussen groepen mensen. Met Burendag willen beide organisaties mensen dichter bij elkaar brengen.
Douwe Egberts brengt buren met elkaar in contact, met een goede kop koffie. Met koffie kun je echt even de tijd nemen voor je buren. Koffie is voor buren het begin voor het leggen en versterken van de contacten. En die contacten zijn de basis voor een leuke Burendag!
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven en bevordert zo contact en verbinding tussen groepen mensen. Ook met Burendag willen wij mensen dichter bij elkaar brengen. Daarom is het voor buurtorganisaties mogelijk een aanvraag tot € 400,= in te dienen bij het Oranje Fonds om hun Burendagplan te kunnen uitvoeren.

Douwe Egberts en het Oranje Fonds dragen hier graag aan bij en zijn daarom initiatiefnemers van Burendag. Buren kunnen via www.burendag.nl een Burendagpakket aanvragen. Dit kan tot 1 september of zo lang de voorraad strekt

Geef een reactie

Aankomende evenementen