Amusement

Reuzensinaasappels op u!tdagend Hoogeveen

Hoogeveen – Op vrijdagavond 6 en zaterdagmiddag 7 september opent Hoogeveen het nieuwe culturele seizoen. Dat betekent genieten van tal van kunstenmakers, zangers, dansers, muzikanten, beeldend kunstenaars en straattheateracts in en om Theater De Tamboer. Je vindt er onder meer sinaasappels met een doorsnee van bijna 2 meter, een dronken acrobaat in een flexibele lantaarnpaal en mysterieuze wezens met gevoel voor humor. Het complete programma en alle informatie staat op uitdagend.nl.

Showavond met mystery guests
Op vrijdag om 20.00 uur is er een showavond met ‘mystery guests’ in Theater De Tamboer. Er zijn korte previews van professionals die komend seizoen in het theater te zien zijn en andere verrassingen, zoals Jeangu Macrooy, Wouter Bessels over Pink Floyd Project en Jim de Groot zingt Lenneart Nijgh. Het U!TdagenD Scala Projectkoor brengt musicalhits en talentvolle ensembles en zangeressen laten zich horen. Na afloop pop en soul van de 70’s tot nu met MT Sessions in de foyer. Entree is € 3,50 inclusief koffie of thee bij binnenkomst en een drankje na afloop. Kaarten via De Tamboer.

oXbrook aXes, Harmony Singers
Zaterdag tussen 13.00 en 17.00 uur knapt U!TdagenD uit zijn jasje en is alles gratis toegankelijk. Op het Tamboerplein vind je naast de straattheateracts een podium. Daar zingen popkoren Just Fun en Harmony Singers favorieten uit hun repertoire. De band oXbrook aXes zorgt voor heerlijke bluesrock en de Scala Bigband brengt swingende jazz.

Montmartre markt Kunstroute Hoogeveen
Op de Montmartre markt op het Tamboerplein zijn de kunstenaars van Kunstroute Hoogeveen live in actie. Je ontdekt hun ‘Walking Art’ en kunt zelf meewerken aan deze benenkunst. Ook Vincend, het allerkleinste achterneefje van de grote Vincent van Gogh, is aanwezig. Hij is een marionet van poppenspeelster Andrea Sloterdijck. Natuurlijk zijn de culturele instellingen van Hoogeveen vertegenwoordigd met een infokraam. Rond 16.00 uur is de opening van Kunstroute 2019 die start met een vrolijke optocht met muzikant Emile Boer.

HCM, Lotz of Fun en dansend Hoogeveen
Dansend Hoogeveen laat zich zien in de Tamboerfoyer: streetdance, hiphop, jazz en klassiek ballet door TopFit, Olympia en Scala. In de Passagezaal zingen de 100 mannen van het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor en de vrolijke noten van Popkoor Gaia Anders. De band Lotz of Fun speelt nummers van Stevie Wonder en Anouk tot Pharrell en Daft Punk. Radio Hoogeveen zendt uit vanuit het Theatercafé .

Brandweerman Sam in de Beeldentuin
Kinderpret in de Beeldentuin. Brandweerman Sam geeft een kleine show met meet & greet. Wie liever lekker bezig is kan zijn eigen schilderij fietsen, trommelen als een echte tamboer, graffiti spuiten, bellenblazen en dollen in de Speel-o-Theek. Je kunt er ook moppen vertellen in het Mini Moppen Theater, jezelf versieren met Ibizia tattoos en vlechtjes of lekker luisteren naar verhalenverteller Maaike Mikx. Op het Tamboerplein kunnen kinderen als een echte kunstenaar schilderen achter een schildersezel.

U!TdagenD wordt georganiseerd door Theater De Tamboer, Vereniging Vrienden van De Tamboer, Het Podium, Bibliotheek Hoogeveen / De Verhalenwerf en Scala Centrum voor de Kunsten. Het festival is mogelijk door een financiële bijdrage van de gemeente Hoogeveen.

Geef een reactie