Algemeen

Actie tegen plannen Treant begonnen

Hoogeveen – Heel langzaamaan werd het steeds drukker bij het raadhuis in Hoogeveen. Dit is was het startpunt van de lawaaidemonstratie die gehouden werd tegen de plannen van de Treant Zorggroep om kindergeneeskunde en verloskunde te sluiten in Hoogeveen.

De stoet kwam kort voor 12 uur aan bij het Bethesda ziekenhuis. Daar werd naast een minuut stilte ook een minuut lawaai gemaakt. Het lawaaiprotest is een actie van de SP-fractie in Hoogeveen. De overige politieke partijen uit Hoogeveen hebben zich er bij aangesloten. Bij het stadhuis waren het enkele honderden om de toespraken aan te horen. Bij het Bethesda Ziekenhuis waren naar schatting 750 demonstranten.

Het was wederom een protestdemonstratie gehouden voor het Bethesda Ziekenhuis in Hoogeveen. Was de vorige demonstratie in 2013 bedoelt voor het behoudt van een volwaardig ziekenhuis, nu is het alleen nog strijden om bepaalde afdelingen te behouden, met name de afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde. Want de geschiedenis leert dat als deze afdelingen verdwijnen het ziekenhuis snel zal verdwijnen. De belofte in 2013 door toenmalig vicevoorzitter van de zorggroep Kees Donkervoort, waarbij 13.567 handtekeningen werden overhandigd, dat Hoogeveen een volwaardig ziekenhuis zou behouden bleek in de loop der jaren maar één van de vele valse beloftes van de zorggroep.
Vandaag 19 mei 2018 betrof het een lawaai-optocht om toch maar vooral gehoord te worden. Niemand van de Treant Zorggroep liet zich zien of had iets te zeggen. Carla van de Wiel voorzitter raad van bestuur Treant Zorggroep had schriftelijk laten weten “Het sluiten van twee afdelingen klinische kindergeneeskunde en klinische verloskunde is het laatste dat je wilt doen als ziekenhuisbestuurder. Maar het kan niet anders: een structureel tekort aan kinderartsen dwingt ons de klinische kindergeneeskunde en klinische verloskunde op één locatie te concentreren. De afgelopen weken waren de moeilijkste uit mijn Treant-bestaan. Ik had er de afgelopen dagen en weken letterlijk buikpijn van.”

Korte video

Lawaaiprotest startende bij het Raadhuisplein

Gepostet von Regionieuws Hoogeveen am Samstag, 19. Mai 2018

Lange video

foto: ©roelofjonkerfotografie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen