Actie tegen plannen Treant begonnen

Hoogeveen – Heel langzaamaan werd het steeds drukker bij het raadhuis in Hoogeveen. Dit is was het startpunt van de lawaaidemonstratie die gehouden werd tegen de plannen van de Treant Zorggroep om kindergeneeskunde en verloskunde te sluiten in Hoogeveen.

De stoet kwam kort voor 12 uur aan bij het Bethesda ziekenhuis. Daar werd naast een minuut stilte ook een minuut lawaai gemaakt. Het lawaaiprotest is een actie van de SP-fractie in Hoogeveen. De overige politieke partijen uit Hoogeveen hebben zich er bij aangesloten. Bij het stadhuis waren het enkele honderden om de toespraken aan te horen. Bij het Bethesda Ziekenhuis waren naar schatting 750 demonstranten.

Het was wederom een protestdemonstratie gehouden voor het Bethesda Ziekenhuis in Hoogeveen. Was de vorige demonstratie in 2013 bedoelt voor het behoudt van een volwaardig ziekenhuis, nu is het alleen nog strijden om bepaalde afdelingen te behouden, met name de afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde. Want de geschiedenis leert dat als deze afdelingen verdwijnen het ziekenhuis snel zal verdwijnen. De belofte in 2013 door toenmalig vicevoorzitter van de zorggroep Kees Donkervoort, waarbij 13.567 handtekeningen werden overhandigd, dat Hoogeveen een volwaardig ziekenhuis zou behouden bleek in de loop der jaren maar één van de vele valse beloftes van de zorggroep.
Vandaag 19 mei 2018 betrof het een lawaai-optocht om toch maar vooral gehoord te worden. Niemand van de Treant Zorggroep liet zich zien of had iets te zeggen. Carla van de Wiel voorzitter raad van bestuur Treant Zorggroep had schriftelijk laten weten “Het sluiten van twee afdelingen klinische kindergeneeskunde en klinische verloskunde is het laatste dat je wilt doen als ziekenhuisbestuurder. Maar het kan niet anders: een structureel tekort aan kinderartsen dwingt ons de klinische kindergeneeskunde en klinische verloskunde op één locatie te concentreren. De afgelopen weken waren de moeilijkste uit mijn Treant-bestaan. Ik had er de afgelopen dagen en weken letterlijk buikpijn van.”

Korte video

Lawaaiprotest startende bij het Raadhuisplein

Gepostet von Regionieuws Hoogeveen am Samstag, 19. Mai 2018

Lange video

foto: ©roelofjonkerfotografie.nl

8 gedachten over “Actie tegen plannen Treant begonnen

 • 20 mei 2018 om 02:21
  Permalink

  Met alle landelijke verslaggeving (en regionaal en lokaal natuurlijk) kan de actie een groot succes genoemd worden. Met de nog te verwachten acties van het personeel en voor het Refaja wordt in ieder geval een situatie gecreëerd waarbij de politiek niet meer de ogen kan sluiten.

  • 20 mei 2018 om 11:51
   Permalink

   Wel jammer dat er maar erg kort aandacht aan werd besteed op de landelijke zenders en dat RTL Nieuws beweerde dat er slechts 400 mensen waren.
   Misschien zou een platform als Pauw eens wat meer aandacht eraan moeten schenken!

 • 20 mei 2018 om 16:17
  Permalink

  Treant is simpel gezegd een winkel waar je medische behandeling of operatie kunt kopen, en als de producten niet meer aan de verwachtingen doen dan ga je naar een andere winkel die betere producten levert
  Zo leg je het bij Treant neer geen levering van goede zorg producten geen KLANTEN .!

 • 20 mei 2018 om 19:07
  Permalink

  Misschien moeten we ook meer richting Zilverenkruis Achmea doen, tenslotte zijn de hoofdfinancier van Treant. Als zij niet meer betalen voor diensten van Treant kunnen die niet veel meer beginnen en kiezen ze misschien wel eieren voor hun geld!

 • 20 mei 2018 om 19:28
  Permalink

  Voor te beginnen zou het interessant zijn om het verplicht verzekeren op te schorten voor minimaal 6 maand.Nu zit je constant in de verwurging, je moet betalen maar bijna geen enkele inbreng hoe waar of wat! Dankzij verplicht verzekerd zijn zijn we nu uitgeleverd aan Achmea, Zilveren kruis en hier in de regio aan Treant.Op geld beluste idioten maken nu de dienst uit!!!

  • 20 mei 2018 om 19:55
   Permalink

   Het zijn op geld uit en niks anders, hoe meer mensen er er ziek van worden hoe meer euro’s er binnen komen.

  • 20 mei 2018 om 22:23
   Permalink

   Omdat ik niet wil helpen om Zilverenkruis Achmea die monopoliepositie te geven ben ik jaren geleden al overgestapt naar DSW, veel minder gezeur en nog goedkoper ook.
   Niet 10 verschillende soorten verzekeringen en geen leeftijds discriminatie zoals bij Zilverenkruis Achmea wel het geval is!
   Zelfs het eigen risico is 10 euro lager!

Geef een antwoord