HZVV 2 verrast sc Erica

Hoogeveen – HZVV 2 gaat strijden om de vijfde plaats van het toernooi om de Paviljoen Nijstad Cup. In haar tweede wedstrijd versloeg de ploeg van trainer Rick Mulder  derdeklasser sc Erica met 4-2. Door dit knappe resultaat mag HZVV 2 vrijdag strijden tegen Nieuw Buinen om de vijfde plek. In een kansrijke wedstrijd bleef HZVV 2 voor de tweede keer in de reguliere tijd ongeslagen in dit toernooi. Jesse van Dalen was de man van de wedstrijd met drie treffers.

Sc Erica dat jarenlang in de eerste klasse speelde, degradeerde afgelopen seizoen naar de derde klasse. De ploeg van oud-speler Erwin Sikkes wilde revanche voor de 7-1 nederlaag, die het eerder tegen Gramsbergen leed. In het eerste kwartier was daar nog weinig van te merken, want er gebeurde weinig. In een uiterst laag tempo zochten beide ploegen naar ruimte, die niet gevonden werd. De eerste opleving kwam kort daarna toen Brenno Barbosa met een volley naat schoot. Zes minuten later had rechtsback Bas Uiterwijk Winkel de 1-0 op zijn schoen, maar hij strandde op doelman Jeffrey Bloeming. De eerste echte kans voor Erica lag er meteen in. Pelle de Vries passeerde doelman Damyan van Goor en knalde het leer hoog in de touwen. Het had niet veel gescheeld of Dani Wittendorp had de 0-2 gemaakt, maar van Goor bracht redding. Nadat Bas Uiterwijk Winkel zijn tweede kans had gemist, kwam HZVV 2 op gelijke hoogte. Diego Bos zette voor en Jesse van Dalen tikte de gelijkmaker binnen. Twee minuten later nam HZVV 2 de leiding en opnieuw was Jesse van Dalen de gevierde man. Na een mooie pass van Jorn Ballast maakte Van Dalen oog in oog met Bloeming geen fout. Vlak voor rust kreeg Kjeld Huls een dot van een kans, maar Damyan van Goor zorgde ervoor dat de rust werd ingegaan met een 2-1 voorsprong voor de thuisclub.

De tweede helft begon voor HZVV 2 goed, want na nog geen twee minuten spelen, bracht Jesse van Dalen zijn derde treffer van de wedstrijd op zijn naam. Toen Diego Bos na een uur de 4-1 op zijn naam bracht, leek HZVV 2 op weg naar een ruime zege. Daarna kreeg Erica genoeg kansen om terug te komen in de wedstrijd, maar de precisie voorin ontbrak. Nick Hoorn en Pelle de Vries misten goede kansen, maar zeven minuten voor tijd was het wel raak. Na twee instanties was het Kjeld Huls die de bal in het lege doel schoof. Kort daarvoor had Jesse van Dalen nog de kans op 5-1 gemist. De absolute slotfase van het duel was spectaculair. Diego Bos verscheen voor de invaller-doelman Bram Gebbeken, maar mikte naast. Aan de andere kant knalde eerste Kjeld Huls op de paal. In de rebound kreeg Nick Hoorn een herkansing, maar ook hij raakte de paal.

HZVV 2-sc Erica 4-2 (2-1)

1. Pelle de Vries 0-1, 36. Jesse van Dalen 1-1, 38. Jesse van Dalen 2-1, 47. Jesse van Dalen 3-1, 57. Diego Bos 4-1, 83. Kjeld Huls 4-2. Scheidsrechter: Boland. Geel: Roest (HZVV 2).

HZVV 2: Van Goor; Uiterwijk Winkel, M. ten Brinke, Prikken, Engberts; Ballast (64. Roest), van Dalen, Abrahams; Bos, Barbosa, Mensing.