Hoogeveen (za) na spektakelstuk tegen WKE in finale

Hoogeveen – Hoogeveen zaterdag kan vrijdagavond de eerste prijs van het seizoen winnen. De ploeg van trainer Edward Sabandar speelt dan om 19.00 uur de finale van de Paviljoen Nijstad Cup. Dinsdagavond werd WKE’16 verslagen. Dat gebeurde pas na strafschoppen. De Emmenaren hadden tijdens de wedstrijd een 4-1 achterstand weten weg te werken.

Paviljoen Nijstad Cup

De beginfase was voor WKE. Met name van Mo Kadouri ging veel dreiging uit. De aanvaller opende na acht minuten ook de score. Hoogeveen herstelde zich al snel en kwam na een kwartier op gelijke hoogte. Danny Kuiper ving een dieptepass goed op en scoorde zijn eerste treffer voor Hoogeveen. Vlak daarna werd het ook al 2-1. Na een prima aanname gaf Marcel Linthorst doelman Jan Wolters het nakijken.
Hoogeveen bleef vervolgens gevaarlijk. Enrico Schonewille miste een honderd procent kans. Toch viel na 35 minuten de 3-1. Een inzet van Dylano Wolters werd door iedereen gemist, maar uiteindelijk wist Geert Jan de Blecourt er zijn voet tegenaan te krijgen. Vlak daarna had Hendrik Gustin de aansluitingstreffer kunnen scoren, maar miste hij voor open doel.

Heldenrol
In de tweede helft kwam doelman Edwin Santing in de ploeg voor Raimon Benjamins. Die vervulde meteen een heldenrol door een strafschop van Loenzo Hendriks te stoppen. Vervolgens leek Hoogeveen na bijna een uur de wedstrijd definitief op slot te gooien. Het was Zifyon Djababoe die een voorzet van Enrico Schonewille goed afrondde.
Nadat Danny Kuiper verzuimde de 5-1 te scoren werd het op het veld ook wat grimmiger. De frustratie nam bij WKE toe en het voetbal werd er niet beter op. De Emmenaren hadden eerder tegen HZVV 2 veerkracht getoond en bogen een 4-2 achterstand om in een gelijkspel. Dinsdag herhaalde men dat kunstje.
Eerst werd een kwartier voor tijd een misverstand in de Hoogeveen-defensie afgestraft door Jan Scholten. Niet veel later was het Robin Maat die de 4-3 scoorde en de spanning helemaal terugbracht. Hier leek het bij te blijven, totdat Henk Bakker een fout in de defensie genadeloos afstrafte.
In de strafschoppenserie werd Edwin Santing de held. De doelman stopte een strafschop en zag Jozef Brink missen.

Finale
Hoogeveen zaterdag en Germanicus maken nu vrijdagavond onderling om 19.00 uur uit wie de eerste editie van de Paviljoen Nijstad Cup wint. WKE’16 speelt op dezelfde tijd tegen Gramsbergen om de 3e en 4e plaats.
Nieuw Buinen strijdt verder om de 5e en 6e plaats. In een spannend duel werd Dedemsvaart met 2-1 verslagen. Tegenstander is HZVV 2 dat met 4-2 won van SC Erica. De Ericanen treffen nu Dedemsvaart in de strijd om de 7e en 8eplaats. Ook deze duels beginnen vrijdagavond om 19.00 uur.

Hoogeveen zaterdag – WKE’16 (Foto: Gerjo Stegeman)