Spannende ontknopingen tijdens Offerein Voetbaltoernooi

HOOGEVEEN – De organisatie van het Offerein Voetbaltoernooi wilde graag spannende wedstrijden met ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Dinsdagavond werd men op haar wenken bediend. Zowel in de strijd om de AH Offerein Bokaal als de Paviljoen Nijstad Cup waren de krachtsverschillen gering en kon het publiek genieten van spannende wedstrijden. Toen de kruitdampen waren opgetrokken werd duidelijk dat HZVV en Hoogeveen vrijdagavond zullen strijden om de eindzege in AH Offerein Bokaal en dat Germanicus en Hoogeveen zaterdag gaan uitmaken wie er met de Paviljoen Nijstad Cup naar huis gaat.

De tweedeklassers Gramsbergen en Germanicus lieten zien zeer aan elkaar gewaagd te zijn. In een boeiend duel nam Gramsbergen via Roy Seinen vlak voor rust de leiding. Germanicus ging vervolgens op jacht na de gelijkmaker, maar die bleef lang uit. Op het moment dat Gramsbergen al half met de gedachten bij de finale was, sloeg Daan van Dijk in de slotfase alsnog toe. Strafschoppen moesten vervolgens de beslissing brengen. Gramsbergen miste er vervolgens twee, terwijl de Coevordenaren foutloos waren.
De tegenstander op de finaledag moest komen uit het duel tussen Hoogeveen zaterdag en WKE’16. WKE nam via Mo Kadouri snel de leiding, maar moest uiteindelijk toezien hoe Hoogeveen via Danny Kuiper, Marcel Linthorst en Geert Jan de Blecourt uitliep naar een 3-1 voorsprong bij de rust. In de tweede helft miste WKE een strafschop en kwam Hoogeveen via Djababoe zelfs op 4-1. Net als tegen HZVV 2 rechtten de Emmenaren echter de rug en knokten zich toch weer terug. Jan Scholten bracht met twee treffers de spanning terug en Henk Bakker werd in de slotminuut vervolgens de held door de gelijkmaker te scoren. Hierdoor moesten ook hier strafschoppen de beslissing brengen. Hoogeveen-doelman Edwin Santing groeide hierin uit tot matchwinnaar.
Hoogeveen zaterdag en Germanicus maken nu vrijdagavond onderling om 19.00 uur uit wie de eerste editie van de Paviljoen Nijstad Cup wint. WKE’16 speelt op dezelfde tijd tegen Gramsbergen om de 3e en 4e plaats.
Nieuw Buinen strijdt verder om de 5e en 6e plaats. In een spannende duel werd Dedemsvaart met 2-1 verslagen. Tegenstander is HZVV 2 dat met 4-2 won van SC Erica. De Ericanen treffen nu Dedemsvaart in de strijd om de 7e en 8eplaats. Ook deze duels beginnen vrijdagavond om 19.00 uur.

AH Offerein Bokaal

In de strijd om de AH Offerein Bokaal wordt er dit jaar gestreden in een halve competitie. Nu al is duidelijk dat HZVV en Hoogeveen in een onderlinge confrontatie vrijdagavond gaan uitmaken wie de eindzege pakt. Hoogeveen heeft hierbij het voordeel van een beter doelsaldo en dus aan een gelijkspel voldoende.
Na de eclatante 10-1 zege tegen MSC versloeg de ploeg van trainer Nico Haak dinsdagavond ook WHC. Bij de rust stond het 3-1 dankzij treffers van Bjorn Zwikker, Tom Heerkes en Saber Hendriks. Na de rust ging het echter moeizamer en brachten de gasten uit Wezep via Maxim van der Meer al snel de spanning terug. In de slotfase besliste de uitblinkende Jearl Margaritha de wedstrijd echter definitief in Hoogeveens voordeel.
MSC herstelde zich enigszins van het debacle tegen Hoogeveen. Het verloor wel, maar de schade bleef deze keer beperkt. Tim Mulder en Daan Wijma zorgden voor een 2-0 eindstand in het voordeel van HZVV.
De finale begint vrijdag om 20.45 uur. Op dezelfde tijd strijden MSC en WHC verder om de 3e en 4e plaats.

Na afloop van en tijdens de finaleavond wordt er ook voor de nodige gezelligheid gezorgd in beide kantines. Zo zijn er bij VV Hoogeveen optredens van de volkszangers Jan Spijkerman en Hans Bakker.

Foto’s: Gerjo Stegeman

Deel dit bericht!

Geef een antwoord