Algemeen

IJsbaan veel te duur en gaat in prullenbak

Hoogeveen – De plannen voor een ijsbaan in Hoogeveen zijn afgeblazen. Dat bevestigen bronnen aan Dagblad van het Noorden. Dit zou te maken hebben met de te hoge kosten. Het blijkt dat de kosten van het meest besproken project een kleine 20 miljoen duurder uitvallen.

In totaal  is er ruim vier ton in het project gestoken in de voorbereidingen dat zo nu blijkt in totaal 52 miljoen zou gaan kosten. Hier zijn de kosten van onder ander de aankoop van de grond en sloop van Maxx nog niet meegenomen. Aanstaande dinsdag 27 augustus zal de gemeenteraad bijgepraat worden worden, maar dit zal achter gesloten deuren plaatsvinden. De gemeente heeft nog geen reactie naar buiten gebracht.  Vanuit de bevolking zijn de eerste reacties over het algemeen zeer positief over het afblazen van het project.

Wethouder Erwin Slomp van Gemeente Belangen die verantwoordelijk is voor het project wil niet inhoudelijk reageren op de kwestie tegenover DVHN. Volgens hem is het aanbestedingsproces nog niet volledig afgerond, en is men nog druk aan het rekenen.

Spoedvergadering
De gemeenteraad wordt vanavond door wethouder Erwin Slomp bijgepraat. Daarna zal er pas een reactie naar buiten worden gebracht.

Inmiddels is er al een flink dossier   te lezen op de site van Regionieuws Hoogeveen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen