SP: Ziekenhuiszorg niet uitkleden, maar bereikbaar houden

Hoogeveen – Maandagavond 26 augustus houdt de SP een bijeenkomst met Kamerlid Henk van Gerven in de Vredehorst. Het onderwerp is de stand van zaken in de ziekenhuiszorg, wat er nodig is om de bereikbaarheid en de kwaliteit van de zorg zo snel mogelijk te verbeteren en vooral ook het gemis aan visie of misschien zelfs domweg de onwil bij de landelijke politiek om problemen aan te pakken.

Stap voor stap verdwijnen momenteel belangrijke onderdelen van de zorg uit het Bethesda. Vorig jaar sloten de kinderafdeling en afdeling verloskunde. Inmiddels wordt ook de Spoedeisende Hulp afgebouwd. Gevolg is ondermeer dat aanstaande ouders de bevalling vooral in omliggende plaatsen als Assen, Meppel en Hardenberg laten plaatsvinden.

Maar de afbouw van zorg heeft meer gevolgen. Van Gerven is daarom in gesprek met diverse betrokkenen in de zorg om zich zo goed mogelijk op de hoogte stellen. Werkbezoeken in Hoogeveen vinden ondermeer maandag 26 augustus plaats.

Volgens de SP hoort het belang van de patiënt voorop te staan in de zorg. Experimenten met marktwerking hebben tot op heden niet tot de beloofde lagere ziektekostenpremies geleid en zeker ook niet tot verbetering van de toegankelijkheid van zorg. De SP blijft er daarom op hameren dat de zorg niet aan de commercie opgeofferd mag worden. Overigens heeft het verzet tegen de uitverkoop van de zorg ook met regelmaat op deelterreinen succes. Zo is de privatisering van de ambulancediensten van de baan.

Belangstellenden zijn maandagavond 26 augustus hartelijk welkom. Van Gerven zet de visie van de SP uiteen. De partij is ook benieuwd naar ervaringen van patiënten en mensen werkzaam in de zorg. Vredehorst, Zuidwoldigerweg 32, aanvang 19.30 uur.

Deel dit bericht!

2 gedachten over “SP: Ziekenhuiszorg niet uitkleden, maar bereikbaar houden

 • 21 augustus 2019 om 16:29
  Permalink

  Wat hoopt de SP te bereiken? Het is geprivatiseerd en niet meer in handen van de politiek de zorg, want de marktwerking dat was het volgens de VVD, PVDA en CDA. Nu mogen mensen op de blaren zitten en de wonden worden niet meer verzorgd. Eigen schuld zou ik zeggen had je maar anders moeten stemmen.

 • 22 augustus 2019 om 01:38
  Permalink

  Net zo goed als de politiek indertijd het besluit nam marktwerking in te voeren, kan een meerderheid nu besluiten te kiezen voor een nationaal zorgfonds. Dat is het voorstel van de SP. Inmiddels wordt steeds duidelijker dat privatisering een doodlopende weg is. Niet alleen in Hoogeveen speelt dat ons regioziekenhuis wordt uitgekleed, steeds meer ziekenhuizen staan onder druk. Steeds meer mensen zien en ervaren zodoende (helaas) dat het anders moet en kan. En als we dat met z’n allen vinden, dan ligt het aan onszelf hoe snel ook de politiek omgaat, hoe hardleers de dames en heren politici ook kunnen zijn. We maken als kiezers zelf uit waar we de volgende keer op stemmen. Aan de SP zal het niet liggen. Wij zien het als onze taak te blijven opkomen voor goede zorg, samen met iedereen die dat ook vindt. Daar hoort om te beginnen bij dat een tweedekamerlid de feiten liefst uit de eerste hand moet kennen om in het parlement een goed verhaal te kunnen houden.
  Ondertussen is duidelijk dat het allemaal niet in een handomdraai voor Bethesda resultaat op gaat leveren. Dan is het dus een kwestie van de lange adem.

  Met vriendelijke groet,

  Philip Oosterlaak
  SP raadslid

Geef een antwoord