HZVV 2 laat WKE ’16 ontsnappen

Hoogeveen – HZVV 2 heeft een goede kans laten liggen om de strijd om de Paviljoen Nijstad Cup met een zege te beginnen. Na vijftig minuten leidde HZVV 2 met 4-2 tegen WKE ’16 en leek de winst binnen. Daarna liet de thuisclub de gasten terug in de wedstrijd komen. De kersverse tweedeklasser was na rust beter en sleepte er alsnog een 4-4 gelijkspel uit, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Die nam WKE ’16 beter (5-6), waardoor WKE ’16 voor plek 1 tot en met 4 verder gaat en HZVV 2 gaat strijden voor de vijfde plaats.

De wedstrijd tegen WKE ’16 begon voor HZVV 2 desastreus, want al na twee minuten leidden de bezoekers. Reza Hosseini verdedigde voor zijn eigen doel uit en schoof de bal in de voeten van Lorenzo Hendriks, die dit cadeautje dankbaar uitpakte en doelman Tom Willems het nakijken gaf. De thuisclub herstelde de schade echter snel, want Jorn Ballast werd drie minuten later vrij voor de keeper gezet en hij schoot de bal langs doelman Wim Kok in de touwen. Na enige tijd middenveldspel werd HZVV 2 na een kwartier sterker en kwamen er kansen. Kelly Joao en Bas Uiterwijk Winkel waren dichtbij een treffer, maar doelman Kok bracht redding. Kort daarna had de thuisclub wel succes. Kelly Joao kon alleen op doelman Kok aflopen en hij schoof het leer in de rechter hoek. Na ruim een half uur vergrootte HZVV 2 de voorsprong. Na een voorzet van Jorn Ballast knokte Tim Mulder een duel uit met doelman Kok en Mulder kwam als winnaar uit de strijd en zette de 3-1 voorsprong op het scorebord. HZVV 2 leek op rozen te zitten, maar nog geen drie minuten later kwam WKE ’17 al terug door een treffer van Mo Kadouri. Vlak voor rust had Tim Mulder de marge weer op twee doelpunten kunnen zetten, maar na een goede actie van Kelly Joao mikte hij in kansrijke positie over. In de rust wisselde de nieuwe trainer van HZVV 2, Rick Mulder vier spelers. Nordin Prikken, Brenno Barboso, Josua Abrahams en Jos Mensing namen de plaats in van Kelly Joao, Yannick Manusiwa, Isaiah Eiromkui en Diego Bos. Bij WKE ’16 kwamen Hinke Scholten, Ayan Boas en Hendrik Gustin in het veld.

HZVV 2 begon goed aan het tweede bedrijf, want na zes minuten had de thuisclub de voorsprong al weer vergroot. Na een corner kopte invaller Nordin Prikken de bal schitterend in de kruising: 4-2. Daarna zakte de thuisploeg weg en WKE ’16 nam het initiatief. De gasten domineerden en HZVV 2 werd een enkele keer via een snelle uitval gevaarlijk. HZVV moest terug en de bezoekers werden steeds dreigender. De vrije bal van Lorenzo Hendriks op de paal was een waarschuwing voor de roodwitten, want een paar minuten later lag de bal wel achter doelman Tom Willems. Lorenzo Hendriks knalde de bal van zo’n dertig meter verwoestend langs de muur in de uiterste hoek achter Willems. Bijna was het direct al 4-4 geworden toen Bas Uiterwijk Winkel balverlies leed en Jozef Brink alleen op Willems kon afgaan. Brink schoot de bal echter naast en daar kwam HZVV 2 goed weg. De thuisclub kwam er zo nu en dan uit en Jos Mensing was dichtbij de 5-3, maar hij raakte de voorzet van Nordin Prikken maar half. HZVV kwam een kwartier voor tijd even onder de druk vandaan en kreeg Bas Uiterwijk Winkel de kans op een treffer, maar hij schoot van ver naast. Tien minuten voor tijd viel de gelijkmaker en daarbij hielpen de verdediging en doelman Willems een handje. Jochem Scholten profiteerde en lobde de bal fraai hoog in het doel. WKE ’16 wilde meer en HZVV bleef te slordig in de passing om dreigend te kunnen worden. Invaller Hendrik Gustin had bijna de 4-5 op zijn naam gebracht, maar de HZVV-defensie kon net op tijd wegwerken. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. Tot en met 5-6 schoot iedereen raak, totdat Brenno Barboso zijn strafschop gestopt zag, waardoor WKE ’18 winnaar werd. Dinsdag speelt HZVV 2 tegen sc Erica en WKE ’16 tegen Hoogeveen zaterdag.

HZVV 2-WKE ’16 4-4 (3-2) WKE’16  wns (5-6)

1. Lorenzo Hendriks 0-1, 5. Jorn Ballast 1-1, 23. Kelly Joao 2-1, 35. Tim Mulder 3-1, 38. Mo Kadouri 3-2, 51. Nordin Prikken 4-2, 62. Lorenzo Hendriks 4-3, 81. Jochem Scholten 4-4. Scheidsrechter: van Driel.

HZVV 2: Willems; Hosseini, Manusiwa (46. Prikken), ten Brinke, Engberts; Eiromkui (46. Abrahams), Uiterwijk Winkel (83. Bos), Mulder, Ballast; Joao (46. Barboso), Bos (46. Mensing).

WKE ’16: Kok; Jouke Scholten (46. Hinke Scholten. 75. Jouke Scholten), Kallenkoot (46. Bas), Jan Scholten, Hendriks, Brink, Oosting, Hindriks (82. Hinke Scholten), Maat (46, Gustin), Kadouri, Jochem Scholten. Foto: Gerjo Stegeman