Algemeen

Caravan parkeren op openbare weg

Hoogeveen – Voor velen zit sinds vandaag de vakantie er weer op  en is het werk weer hervat. Zo her en der zie je de stille getuigen van de vakantie nog staan geparkeerd langs de weg. Maar let op, ook hier zijn regels aan gebonden.

Binnen de bebouwde kunt u uw caravan, bagagewagen, vouwwagen, aanhanger, boottrailer en dergelijke korte tijd parkeren op de weg. Uw voertuig mag hier maximaal 3 dagen blijven staan.

7 gedachten over “Caravan parkeren op openbare weg

 • En hoe zit dat met een camper?
  Voor een dergelijk voertuig betaal je wegenbelasting dus daar zouden toch andere regels voor moeten gelden.
  Als je buren hebt die graag een ander zijn/haar plezier misgunnen heb je ook een probleem!

 • @MMOf7 Ik denk dat de buren weinig problemen zullen hebben zolang de caravan niet hun uitzicht bederft.

  • Ik had het over een camper waarvoor je gewoon wegenbelasting betaald.
   Er zijn buren die niet uitkijken op een camper, behalve als ze voor het raam staan en opzij kijken, die het nummer van handhaving uit hun hoofd kennen.

  • Ik ben op de hoogte van die regel maar vind het niet echt kloppen aangezien je voor een camper net als voor een bedrijfsbus ook belasting betaald en er ook veel bedrijfsbussen geparkeerd staan.
   Als je meerdere keren een weekje of langer weggaat met de camper dan is het niet logisch om een weekje de camper in de winterstalling te moeten plaatsen terwijl je nog steeds wegenbelasting betaald.
   Daarnaast zijn er buren die het als pesterij doen en niet omdat ze er last van hebben.
   Gelukkig heb je handhavers waarmee goed te praten is en zolang er geen officiele klacht binnen komt je zonder problemen je camper een weekje mag laten staan om hem tussen 2 periodes in schoon te maken en weer bij te laden.

 • Belachelijk, je betaald toch wegenbelasting? Dan mag je toch ook op de openbare weg parkeren net als ieder ander voertuig waar je wegenbelasting voor betaald? Als je geen wegenbelasting betaald is hij geschorst en moet hij van de weg af!

  • Je betaald voor een camper die niet als hoofdvervoersmiddel wordt gebruikt maar 25% van de belasting geloof ik maar dan nog is dat een behoorlijk bedrag.
   Vaak zijn de enige keren dat er gebruik wordt gemaakt van onze Nederlandse wegen tot de grens en van de grens tot huis en op een parkeerplaats.
   Met een niet al te zware camper betaal je per maand dan al meer dan 70 euro!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: