Noordscheschut oppermachtig in Prent Dorpentoernooi

Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut, op een regenachtig sportpark De Oosthoek te Hollandscheveld, overtuigend het Prent Dorpentoernooi op haar naam geschreven. In de finale was men duidelijk de bovenliggende partij, door afgetekend met 6 – 1 te winnen van v.v. Protos. Protos, dat in de halve finale verrassend titelhouder Elim uitschakelde, kon geen vuist maken tegen de equipe van oefenmeester Marc van Meel.

 Ondanks de regenachtige omstandigheden, waren er nog veel toeschouwers te vinden langs de zijlijn, gewapend met paraplu of verscholen onder de tenten of op de tribune. Noordscheschut schoot uit de startblokken en dicteerde vanaf de eerste minuut. Na de klinkende overwinningen tegen s.v. Pesse en SCN, was men vastberaden om de eerste prijs van het nieuwe seizoen in de wacht te slepen. In de 7e minuut was het bij de eerste de beste goede mogelijkheid ook meteen raak. Een afgemeten voorzet van Sander Hartman belandde op het hoofd van Rijnald Vos, die op zijn beurt op fraaie wijze de 1 – 0 tegen de touwen knikte. Na deze treffer gingen de Schutters op jacht naar meer. Een inzet van Nick Koster verdween over en Ton Kamping vond de paal op zijn weg na goed voorbereidend werk van Roy Hooijer. In de 23e minuut werd de score alsnog verdubbeld. Waar Vos eerst nog de sluitpost van Protos op zijn weg vond, lobde aanvoerder Dennis Hooijer de rebound beheerst binnen, een schitterende 2 – 0. Na een half uur spelen was er ook het eerste wapenfeit van de gasten. Wiebe Zinger stond echter zijn mannetje, en greep kordaat in bij een spaarzame uitval van Protos. Aan Schut-zijde waren Danny Bouwman en Sander Hartman dicht bij een treffer, maar beide heren vonden de keeper op hun weg. In de 38e minuut werd de score alsnog naar 3 – 0 getild. Jos Kroezen gleed zichzelf in balbezit, met een puntgave sliding, en schoot nadien het speeltuig beheerst tussen de palen. Op slag van rust leek Protos de aansluitingstreffer te produceren, maar deze treffer werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel.

Bij aanvang van de tweede helft werd er weer lustig op los gewisseld. Het eerste wapenfeit was voor Protos, maar men kon echter geen gevaar stichtten vanuit een vrije bal. In de 53e minuut was het aan de andere zijde wel raak. Bouwman vond het hoofd van Dennis Hooijer, die op zijn beurt het leer krachtig tegen te touwen knikte, 4 – 0. In de 57e minuut werden enkele aaneengeregen fouten afgestraft door een speler van Protos, die na een snelle uitval de 4 – 1 langs een kansloze Zinger krulde. Na ruim een uur spelen was Noordscheschut weer dicht bij een treffer. Een vrije bal van Kevin van Dalen werd moeizaam gekeerd en de rebound door Bouwman over geschoten. In de 64e minuut was het alsnog raak. Na een mooie aanval, over meerdere schijven, bracht Kroezen het leer in de doelmond, waar een speler van Protos het leer pardoes in eigen doel werkte, 5 – 1. Na deze treffer volgden meerdere mogelijkheden voor Noordscheschut. Na een combinatie tussen de gebroeders Koster mikte de ingevallen Kevin Koster net naast. En een kopbal van dezelfde Koster verdween over. Het mooiste moment van de wedstrijd viel te aanschouwen in de 77e minuut. Vanaf de rechterkant krulde Nick Koster het leer voor het vijandige doel, waarna de ingevallen Marco Hartman met een weergaloze halve omhaal het leer tegen de touwen joeg, 6 – 1. Na deze wonderschone treffer waren Robin Sikken en Vos in de slotfase nog dicht bij een zevende treffer, deze viel echter niet meer.

 

Ondanks de aanhoudende regenbuien werd er bij vlagen lustig op los gecombineerd en waren de toeschouwers getuige van enkele fraaie treffers. Noordscheschut meer dan verdiend winnaar van het Prent Dorpentoernooi 2019, al was men dit als 1e-klasser eigenlijk ook wel aan haar stand verplicht.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord