Hoogeveen verslaat MSC met dubbele cijfers

Hoogeveen: Met maar liefst 47 doelpunten in zes wedstrijden was de eerste ronde van het Offerein Voetbaltoernooi een waar doelpuntenfestival. In de strijd om de Offerein Bokaal haalde hoofdklasser Hoogeveen de trekker maar liefst tien keer over. Klassegenoot MSC werd met 10-1 verslagen. In de Paviljoen Nijstad Cup maakten Germanicus en Gramsbergen indruk.

Doelpuntenregen tijdens openingsavond Offerein Voetbaltoernooi

De organisatie dacht dat met de nieuwe opzet de onderlinge verschillen minder groot zouden zijn. In de Offerein Bokaal namen immers de hoofdklassers en een eersteklasser het tegen elkaar op en in de Paviljoen Nijstad Cup troffen tweede- en derdeklassers elkaar. Anders dan de grote uitslagen doen vermoeden, vielen de verschillen in de meeste wedstrijden ook nog wel mee. Veelal gaf in de tweede helft het conditionele aspect de doorslag.

Paviljoen Nijstad Cup

Germanicus maakte met name in de tweede helft indruk tegen Nieuw Buinen. Beide ploegen treffen elkaar straks ook in de competitie. Na een 1-0 ruststand won de ploeg van trainer André Mulder uiteindelijk met 5-0 van de ‘Buunsters’.
Tweedeklasser Gramsbergen liet er geen gras over groeien in het duel tegen het naar de derde klasse gedegradeerde SC Erica. In de eerste helft ging het lange tijd nog gelijk op, maar in de tweede helft liep de ploeg uit Overijssel uit naar een 7-1 overwinning.

Hoogeveen zaterdag (derde klasse) en Dedemsvaart (tweede klasse) Hielden elkaar lang in evenwicht. Na een uur spelen was het 1-1. Daarna toonde Hoogeveen zich conditioneel en voetballend sterker en liep het uiteindelijk toch enigszins verrassend uit naar een 6-2 zege.

De meest spannende wedstrijd was die tussen HZVV 2 (reserve Hoofdklasse) en WKE’16 (tweede klasse). De reserves van de roodwitten leken te gaan verrassen en stonden halverwege de tweede helft met 4-2 voor. De Emmenaren toonden echter karakter en knokten zich terug naar 4-4 en wonnen de uiteindelijk noodzakelijke penaltyreeks.
Dinsdagavond gaan Germanicus, Gramsbergen, Hoogeveen zaterdag en WKE’16 uitmaken wie vrijdag 23 augustus de grote finale mag spelen. De andere vier ploegen strijden verder om de plekken 5 t/m 8. Deze duels beginnen dan allemaal om 19.00 uur. Germanicus en Gramsbergen trappen dinsdag om 18.30 uur af op het hoofdveld van Hoogeveen. Hoogeveen zaterdag en WKE’16 doen hetzelfde om 19.00 uur op veld 2 van Hoogeveen. HZVV 2 neemt het om 18.30 uur op het eigen hoofdveld op tegen SC Erica. Nieuw Buinen en Dedemsvaart treffen elkaar om 19.30 uur op veld 2 van HZVV.

AH Offerein Bokaal

Het is duidelijk nog niet de voorbereiding van MSC. De Meppelers kregen eerder deze week met 9-0 een pak slaag van ACV. Een wervelend Hoogeveen deed daar nog een schepje bovenop. De ploeg van trainer Nico Haak maakte indruk door de dubbele cijfers te halen. De Hoogeveen-supporters zaten te genieten en zagen hun ploeg met 10-1 winnen.
HZVV trof eersteklasser WHC. In een vermakelijk duel was het bij de rust 3-1. In de tweede helft bracht de ploeg uit Wezep de spanning terug, maar zag HZVV uiteindelijk uitlopen naar een 5-2 zege.
De ploegen die strijden om de AH Offerein Bokaal spelen een halve competitie. Dinsdag gaat ook dit toernooi verder. Om 20.15 uur staan dan de duels HZVV – MSC en Hoogeveen – WHC op het programma. Vrijdag 23 augustus volgt dan de absolute kraker tussen HZVV en Hoogeveen en het duel WHC – MSC. Beide duels beginnen dan om 20.45 uur. (Foto’s: Gerjo Stegeman)

Gramsbergen – SC Erica

Hoogeveen zaterdag – Dedemsvaart

Hoogeveen zaterdag – Dedemsvaart

Nieuw Buinen – Germanicus

HZVV 2 – WKE’16 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord