Occultfest barst dit weekend los

Hoogeveen – Na een jaar van rust keert Occultfest weer terug in het laatste weekend van augustus. Het metalfestival wordt georganiseerd aan de Wijsterseweg 2 net buiten Hoogeveen en beleeft dit jaar zijn 17e editie. Op de vrijdag 30 augustus zijn vanaf 16:00 de eerste gasten welkom voor een drankje, hapje en goede muziek. Op zaterdag 31 augustus betreden 10 bands het unieke kasteel podium. Zondag 1 september vertrekken de campinggasten weer huiswaarts.

UIT DE REGIO

Mandator uit Emmen was onder de naam Mysto Dysto één van de eerste heavy/speedmetal-bands uit Nederland in de jaren 80.  Enkele bandleden van Icons of Brutality speelden reeds op de eerste editie in 2002 en presenteren nu met trots hun nieuwste album op Occultfest 2019. Door het veelvoudig kamperen op Occultfest is Egeria regionaal trots in het genre Female fronted symphonic metal. Radiathor en Massive Assault komen uit Nieuwleusen en Hoogeveen.

METAL BATTLE

Despicable Heroes & The Unslain zijn geselecteerd uit het talent dat de Metal Battle heeft voortgebracht. Stichting Occultfest is al sinds 2006 bij de Metal Battle betrokken en verzorgt sinds 2014 naast de voorronde Drenthe en Veldslag Noord samen met stichting Noord Geldersch Metaal ook de overkoepelende organisatie. Inferum & TerraDown wonnen middels de Metal Battle een plek in de finale van de wereldberoemde Wacken Battle.

BURGEMEESTER  VAN OCCULTFEST

Tot 18 jaar geen alcohol maar ook geen entree kosten. Net als in 2017 is Alwin weer de Burgemeester van Occultfest. Om dit heugelijke feit te vieren mag elk kind van 4 tot en met 12 jaar zijn vader of moeder gratis meenemen naar Occultfest. Omdat we volledig draaien op vrijwilligers kunnen we nog hulp gebruiken bij bijvoorbeeld het opbouwen van het podium, barwerkzaamheden, kinderactiviteiten, promotie en het bakken van de beroemde pannenkoeken.

ENTREE + CAMPING

Kaarten inclusief eventuele campingplaats kunnen met korting in de voorverkoop worden gekocht via www.occultfest.nl. Tijdens het weekend zijn aan de kassa nog voldoende kaarten beschikbaar voor 20,- euro, voor overnachten op de camping betaal je 10,- euro extra. Occultfest verzorgt zaterdag en zondag ochtend een gratis ontbijt.

Meer info op www.occultfest.nl

 

Een gedachte over “Occultfest barst dit weekend los

Geef een reactie