HZVV wordt tweede op Top toernooi Excelsior ‘31

Rijssen – HZVV heeft de tweede prijs gewonnen op het Top toernooi van Excelsior ’31 uit Rijssen. In de finale was Jong Vitesse met 2-0 te sterk. Het was de eerste keer dat HZVV de finale bereikte van dit sterk bezette toernooi met enkele tweede elftallen van betaald  voetbalclubs. Dinsdag begon HZVV het toernooi met een 2-0 zege op Excelsior ’31 en vervolgde met een 1-0 nederlaag tegen Jong De Graafschap. Zaterdag speelde HZVV nog één poulewedstrijd, een kruisfinale en een finale.

Dinsdagavond startte HZVV sterk in de openingswedstrijd tegen derde divisionist Excelsior ’31. Door treffers van Fabian Stevens en Yoran Popovic behaalde HZVV een verdiende 2-0 overwinning. Ook Excelsior kreeg kansen en HZVV kwam een keer heel goed weg toen de thuisclub de paal raakte. De tweede wedstrijd tegen Jong De Graafschap werd met 1-0 verloren door een late treffer uit een counter. De strijd ging gelijk op met kansen voor beide ploegen. Zaterdag werd het toernooi vervolgd met wedstrijden van een half uur. HZVV moest nog één poulewedstrijd spelen tegen Jong Vitesse dat al twee keer had gewonnen. HZVV stond derde in de poule en het was zaak bij de eerste twee te eindigen om nog kans te maken op de toernooiwinst. HZVV speelde met doelman Damyan  van Goor, Daan Wijma, Jan Hup, Yannick Manusiwa, Paul Bangura, Noah ten Brinke, Lorenzo Valente, Sander Dzemidzic, Fabian Stevens, Yoran Popovic en Kelly Joao. Na veertig seconden kwam HZVV bijna op achterstand, maar Jong Vitesse raakte de paal. De eerste tien minuten gebeurde er weinig en was er sprake van middenveldspel. In de laatste tien minuten was HZVV de veel betere ploeg en kreeg kans op kans. De beste kans was voor Kelly Joao, die vrij voor de keeper verscheen, maar naast schoot. Ook kansen voor Yoran Popovic, Sander Dzemidzic en Fabian Stevens werden niet benut, waardoor Jong Vitesse goed weg kwam. HZVV kreeg in de laatste minuut de rekening koel gepresenteerd voor het missen van kansen. Na slordig verdedigen schoot Jong Vitesse de bal via de binnenkant van de paal achter Van Goor en bleef HZVV met een kater achter. Tot ieders verrassing won Excelsior ’31 van Jong De Graafschap, waardoor HZVV, Excelsior en Jong De Graafschap elk drie punten hadden. Op doelsaldo bleek HZVV als tweede in de poule geeindigd te zijn, waardoor in de kruisfinale tegen de winnaar van de andere poule aangetreden moest worden. De tegenstander was eersteklasser SVZW, dat afgelopen seizoen uit de hoofdklasse degradeerde. SVZW had Jong FC Twente, Quick ’20 en HHC achter zich gelaten. Deze kruisfinale werd een draak van een wedstrijd, waarbij waarschijnlijk het record foute passes geven, verbeterd werd. Vlak voor tijd zorgde HZVV voor de enige dreiging. Een schot van Luke Millar keerde de doelman en in de rebound had a-junior Jesse van Dalen de bal voor het intikken, maar hij miste. Shoot outs moesten de beslissing brengen. Dat werd ook een foutenfestival, want SVZW miste alle drie shoot outs en Daan Wijma van HZVV miste ook. De enige benutte shoot out van Romano Djababoe betekende een finaleplaats voor HZVV. In de finale stond de ploeg weer tegenover Jong Vitesse dat Jong FC Twente met 1-0 had verslagen in de andere kruisfinale.

HZVV begon de finale goed en had na zes minuten al met 2-0 voor kunnen staan. Na twee minuten ging Kelly Joao alleen op de keeper af, maar liet zich vlak voor het doel aftroeven. Vier minuten later bood Kelly Joao Fabian Stevens een dot van een kans, maar hij mikte naast. Vijf minuten later verzilverde Jong Vitesse wel haar eerste kans. De verdediging van HZVV zag er daarbij niet goed uit. Daarna begonnen de irritaties op te lopen en lag de wedstrijd regelmatig stil. Jong Vitesse was meer aan de bal en kreeg twee goede kansen. Vlak voor tijd was HZVV nog dichtbij de gelijkmaker. Een voorzet van Kelly Joao werd door Luke Millar naast geschoten. In dezelfde minuut liet Jong Vitesse zien hoe effectiviteit eruit ziet en schoot via de onderkant van de lat de 2-0 eindstand binnen.