Prent Dorpentoernooi: Titelhouder sc Elim na penaltyreeks tegen sv HODO

Op de tweede toernooidag van de vierde editie van het Prent Dorpentoernooi speelde sc Elim op de thuis-basis tegen 3de klasser sv HODO uit Hollandscheveld. Met een vreemdelingenlegioen aan spelers voor de neutrale toeschouwer moest succestrainer Benjamins starten aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen 2019-2020.

Met slechts 6 basisspelers van het afgelopen seizoen werd er met vlagen goed voetbal op de grasmat gelegd. Er waren kansjes over en weer maar beide ploegen konden het net niet vinden of beide keepers deden goed hun werk en hielden zo hun doel schoon. Vooral M. Doldersum liet zich vandaag weer sterk aan de bal zien en zag zijn schoten naast gaan of geblokkeerd worden door keeper M. Pol van HODO. Echter was het HODO dat door een dood spelmoment op voorsprong kwam. De 0-1 van Annen halverwege de eerste helft werd keurig door hem binnengekopt voordat de Elimmer defensie kon acteren uit een hoekschop van Brinkman.

Kans op herhalingstreffer

Ook was dezelfde Annen na 5 minuten spelen bijna weer met een kopbal betrokken bij de 2de treffer maar deze keer kon de bal van dichtbij door stand-in keeper Hidding klemvast worden gepakt. Na ruim een half uur spelen hervatte Elim snel het spel met een vrije bal en zo wist J. Doldersum zijn oudere broer te vinden en deze had geen moeite om met dit buitenkansje aan de haal te gaan (1-1). Keeper Pol moest vlak voor de rust nog tot twee keer toe redding brengen op schoten van Y. Benjamins en J. Doldersum maar hij kwam beide keren met de schrik vrij, waardoor er bij de rust met een gelijke stand (1-1) de kleedkamer werd opgezocht.

Tweede helft

Na de rust had sc Elim het betere veldspel en overwicht maar wist dit niet in scoren uit te drukken. HODO loerde op de counter en liet sc Elim het spel maken. Bij de aftrap liet de ingevallen keeper Hoorn zich bijna verrassen via een rechtstreeks schot op de goal door M. Doldersum want deze ging maar nipt naast. Even later ging zijn schot diagonaal hard voorlangs na een goede assist van zijn jongere broer. Na een uur spelen was het Annen die ook nu weer vrij kans kreeg om de bal in te koppen maar deze keer vloog hij net over. Aan de andere zijde was het Benjamins die na goed terugleggen vanaf de achterlijn de bal over het doel joeg.

Gekke klutssituatie

Een raadselachtige bal voor ten Oever werd binnen de zestien meter door de goed leidende scheidsrechter Tramper gewaardeerd op een indirecte vrije trap. Echter met een 10-mansmuur op de doellijn was er voor M. Doldersum geen schieten aan en kon keeper Hoorn de bal gemakkelijk wegstompen. Ook Njagul was dichtbij het scoren maar zag zijn kopbal naar verlenging door Boertien enkele centimeters naast de verkeerde kant van de doelpaal gaan. Vlak voor tijd was het de ingevallen Wagenaar die HODO deed juichen want zijn van richting veranderde schot op de rug van centrale verdediger Veld verdween pardoes achter keeper Hidding (1-2). Hiermee leek het pleit beslecht voor sc Elim en zou het dit jaar genoegen moeten nemen tussen de plaatsen de 5 en 8. Onnodig hinderen bij een vrije bal kostte ten Cate deze middag de eerste gele kaart.

Alles op de aanval!

Elim gooide alles op de aanval en ook centrale verdediger Boertien trok mee naar voren ten strijde. Dit gaf veel paniek in de verdediging bij de tegenstander zodat de verre inworp van M. Doldersum in de extra tijd door Y. Benjamins met een lichte touche met het hoofd tot ieders verbazing achter keeper Hoorn verdween (2-2). Scheidsrechter Tramper floot hierna redelijk snel af voor het eindsignaal en zo moest ook deze tweede wedstrijd van vanmiddag door middel van penalty’s worden beslist. Doordat in de penaltyreeks de bal van Smeding over ging en Hidding de laatste van Otten wist te stoppen gaat sc Elim door na een 3-4 overwinning in het Prent Dorpentoernooi. Het zal a.s. donderdagavond aantreden tegen v.v. Protos uit Steenwijksmoer op het sportbark ‘t Hoge Bos in Hollandscheveld.

Foto’s: Marcel Uiterwijk