Prent Dorpentoernooi: Protos wint van Tiendeveen na strafschoppen

Zaterdag 10 augustus stond om 14.00 uur debutant en nieuwbakken derde klasser Protos klaar om tegen routinier Tiendeveen de eerste wedstrijd op het Prent dorpentoernooi te laten beginnen.

Tiendeveen was deze middag geenszins van plan als kanonnenvoer te gaan dienen voor de mannen uit Steenwijksmoer en ging ook voortvarend van start tegen de wat onwennige debutant in het eerste gedeelte van deze tweestrijd. Na 10 minuten spelen waagde Michel Overweg een poging richting het vijandelijk doel. Waar hij misschien voor eigen kans had moeten gaan, legde hij op het laatste moment de bal breed op Robin Soppe die zijn schot gekeerd zag door de prima keepende Sander Lubbers.

Na 20 minuten was het Dennis Spang die onreglementair gestopt werd in het vijandelijk doelgebied van Tiendeveen waarbij scheidsrechter Lubbers niet ander kon dan de bal op de stip te leggen. Dit zou overigens niet de laatste penalty zijn deze dag! Het was aanvoerder Michel Overweg die zijn verantwoordelijkheid pakte en beheerst door het midden inschoot. De ban was gebroken en Protos kwam verdiend op 1-0. Waarschijnlijk was dit voor Tiendeveen het sein om een tandje bij te schakelen en na een prima combinatie werd spits Ismaël Ucan aangespeeld die prima in de rechter bovenhoek 1-1 binnenschoot. Deze stand gaf ook goed de krachtsverhoudingen weer tussen beide ploegen voor rust. Beide trainers gaven ook aan dit toernooi als goede voorbereiding te zien en dat de teams nog niet compleet waren door vakantieperikelen. Dit geeft echter ook weer kansen voor jongens die zich op deze manier in de picture kunnen spelen bij hun vereniging.

Tweede helft…

Beide ploegen lieten direct vanaf het begin van de tweede helft zien vol voor de winst te willen gaan deze middag, een overwinning betekent immers ook gelijk een plaats in de top 4. Protos werd sterker en Tiendeveen had moeite om van eigen helft te komen door de druk die op hun helft werd gezet. Protos kreeg een handvol kansen, misschien wel de beste door Joost Meijerink die hoog en hard richting Lubbers schoot die met een uiterste sprong redding bracht.

De belegering op het doel van Tiendeveen resulteerde wederom in een penalty die ook wederom werd benut door aanvalsleider Overweg. 2-1 voor Protos.

Tiendeveen ging op karakter en op de laatste benen vol op de aanval. Ismaël Ucan werd aangespeeld en schoot zijn tweede doelpunt knap binnen en Tiendeveen trok zo een gelijkspel naar zich toe, waarbij ze beide kansen zagen om middels penalty’s alsnog de overwinning op te eisen.

Deze penalty’s werden uiteindelijk door Protos beter genomen, die deze serie met 3 tegen 2 won van Tiendeveen.

Resultaat is dat Protos donderdagavond aantreedt tegen Elim, dat ook via een strafschoppenserie won van sv HODO. Dat de beste donderdagavond mag winnen in Nieuwlande. Foto’s: Marcel Uiterwijk