Prent Dorpentoernooi: Hollandscheveld onderuit tegen SCN

Na twee trainingen stond de eerste wedstrijd op het programma voor de ploeg uit Hollandscheveld. In het Prent Dorpentoernooi werd er gestreden op het sportpark van Noordscheschut tegen de buren uit Tiendeveen. Hollandscheveld trainer Kikkert kon weer beschikken over spits Bijl, die na lang blessureleed weer de wei in mocht. Ook kregen nieuwkomers Hartman en Strijker de kans om zich te bewijzen.

De wedstrijd begon rustig. Er werd aan beide partijen ruimte geboden om lekker te gaan voetballen. Na een kwartier spelen nam Hollandscheveld het overwicht. Bijl en Strijker wisten elkaar goed te vinden en dit resulteerde in een paar mooie aanvallen. Er werden een aantal kansen gemist, maar na 25 minuten was het toch raak. Vanuit het middenveld werd Strijker ingespeeld. Hij kaatste uit op Bijl en die stuurde Snippe diep. Snippe gaf op zijn beurt een strakke lage voorzet waardoor Strijker binnen kon tikken: 1-0.

Lang kon Hollandscheveld niet van de voorsprong genieten. SCN kwam beter in de wedstrijd en werd vaker gevaarlijk in de zestien van Vos. Na een halfuur spelen beging Span een overtreding op de achterlijn. De bal ging op de stip en werd kansloos achter Vos geschoten door Jeffrey Marissen. Kort daarna ging de bal voor een tweede maal op de stip. Ditmaal was het Vrieling die een overtreding beging. Het feit dat de overtreding werd ingezet buiten de zestien vond de scheidsrechter geen bezwaar om de bal wederom op de stip te leggen. Ditmaal bracht Vos redding, maar de rebound werd alsnog tegen de touwen gewerkt, opnieuw door Marissen.

Nog voor rust kwam Hollandscheveld langszij. Strijker werd vrij voor de keeper gezet en hij bleef wel erg koel. Met een stift wist hij de doelman te passeren.

In de tweede helft maakte ook ter Steege zijn rentree onder de lat na ruim een jaar blessureleed. Hollandscheveld begon goed aan de tweede helft en kwam al snel op voorsprong. Snippe werd diep gestuurd en kon vrij op de doelman af. Met een lage bal wist ook hij het net te vinden: 3-2.

Daarna zakte de organisatie van de Hollandschevelders in elkaar. Veel slordig balverlies zorgde ervoor dat SCN continu kon counteren. De grote ruimtes die Hollandscheveld tussen de linies hield, werden optimaal benut. Via een knappe combinatie werd de 3-3 binnengeschoten. Vervolgens kon de ploeg uit Nieuwlande nog tweemaal vrij op ter Steege af en tweemaal was het raak. Vooral de laatste goal van Dave Slomp namens SCN was er eentje om in te lijsten. Na een rush vanaf de middenlijn stiftte hij het leer over keeper ter Steege. Eindstand: 3-5.

Door het verlies mogen de Hollandschevelders het komende dinsdag opnemen tegen Pesse. SCN mag zich opmaken voor de wedstrijd tegen Noordscheschut. Beide ploegen trappen komende dinsdag om 19:00 op het sportpark van SCN in Nieuwlande. Foto’s: Marcel Uiterwijk