Hoogeveens computercenter gaat voor duurzaam, veilig en kwaliteit.

DE VELE VOORDELEN VAN HERGEBRUIK EN REFURBISHED
Hoogeveens computercenter gaat voor duurzaam, veilig en kwaliteit.

Refurbished: het Engelse woord voor ‘gereviseerd’. In de wereld van telefoons en computers een steeds bekender wordendfenomeen.  Producten die ná gebruik worden gecontroleerd, gerepareerd en dan opnieuw worden aangeboden.computercenter.nl, gevestigd aan Het Haagje in Hoogeveen, mag zich inmiddels expert noemen op het gebied van inkoop, reparatie en verkoop van gebruikte laptops, desktops en computeraccessoires. ‘Waarom nieuw als er ook een gebruikt alternatief van topkwaliteit voorhanden is?’ Dat vroegen Herold Velema en Danny Keizer van Computercenter zich af. ‘Hergebruik is duurzaam, gunstig geprijsd en maakt computers uit een hoger zakelijk segment bereikbaar voor de consument’.

Door Cick Geers

Beide ondernemers hebben een technische ICT-achtergrond en voelen zich als een vis in het water binnen computercenter.nl. Samen met team van 5 medewerkers richten zij zich op de inkoop, reparatie en verkoop van voornamelijk laptops en desktops.

‘We zagen dat veel bedrijven met hun oudere computers in hun maag zaten. Zakelijke modellen uit het hogere segment die na een paar jaar toch alweer vervangen worden.’, vertelt Herold. ‘De apparaten zijn vaak nog te nieuw om echt te vernietigen, maar het bedrijf is al wel over naar de weer nieuwere modellen. Wat te doen met ‘oude’ apparaten, waar vaak ook nog behoorlijk veel data op te vinden is? Data waarvan je niet wilt dat het op straat komt te liggen. We zien niet zelden dat laptops en harde schijven opgestapeld in een kluis liggen. Het bedrijf weet niet hoe ze hiermee veilig om kunnen gaan. Er ligt voor kapitalen niets te doen, terwijl die apparaten nog zoveel te bieden hebben en nieuwe eigenaren er ontzettend blij mee kunnen zijn. Wij kopen computers en laptops in, verwijderen veilig alle data, schonen de computers helemaal op en voeren eventueel reparaties uit. We voorzien de computers van een Windowsinstallatie en de nieuwste updates en verkopen het apparaat dan weer in onze winkel en webshop’.

Voor de bedrijven en instellingen waarvan computercenter.nl de computers overneemt is deze service een geruststellende gedachte. Zij ontvangen een goede inkoopprijs en zijn er zeker van dat de privacygevoelige data op een veilige manier wordt verwijderd (desgewenst voorzien van certificaat). Hun computer krijgt een tweede leven.

Voor de consument die de refurbished computer vervolgens kan aanschaffen zijn de voordelen legio. ‘Ineens komt zo’n high-end computer (zakelijke modellen uit het hogere segment, red.) binnen het bereik van een particuliere koper. Het zijn kwalitatief echt erg goede modellen, waarvan je weet dat ze nagekeken en helemaal up-to-date zijn. Daar kun je nog jaren plezier van hebben. Bovendien hebben al onze gebruikte computers minimaal 3 maanden volledige garantie’, legt Herold uit. ‘En dan heb ik het nog niet eens over het duurzame aspect van hergebruik’.  Uit een artikel op duurzaamnieuws.nl van februari 2019 blijkt dat slechts 20% van het elektronisch afval (waaronder computers) wordt gerecycled. Dat maakt e-afval de snelst groeiende afvalstroom ter wereld. ‘Hoe klein ook, je kunt als consument je bijdrage leveren door meer te hergebruiken, waaronder dus computers.’

Wat moet je allemaal doen als je als bedrijf je computers wilt verkopen? Herold lacht: ‘Niet veel. Je neemt contact met ons op en wij komen naar je toe om de mogelijkheden te bespreken. We spreken een prijs af, nemen de computers mee en zorgen dat de data veilig verwijderd wordt. Je hebt er verder geen omkijken naar’. En de consument? ‘Die kan gewoon bij ons op de website shoppen of natuurlijk langskomen aan Het Haagje 158a. Misschien goed om te vermelden dat we ons voor de verkoop niet alleen richten op particulieren. Ook voor (bijvoorbeeld kleinere of startende) bedrijven kan de aanschaf van een refurbishedlaptop of computer heel voordelig zijn!’, besluit Herold Velema zijn verhaal.

Computercenter.nl is gevestigd aan Het Haagje 158a in Hoogeveen en dagelijks geopend tot 17:00 uur (op zaterdag tot 16:00 uur). www.computercenter.nl

© Cick Geers | mrs.friday2019

Deel dit bericht!

Geef een antwoord