Damtoernooi MTB Open viert 10-jarig jubileum

Hoogeveen – Het is feest bij de organisatie van het M(ijnheer) T(ruck) B(anden) Open internationaal damtoernooi. Maandag start namelijk voor de tiende keer het 6-daagse damtoernooi. Een jubileumeditie en daar is de organisatie erg trots op. Daarnaast heeft de Koninklijke Nederlandse Dam Bond (KNDB) dit toernooi ook het predicaat ‘Open Nederlands Kampioenschap’ gegeven.

In 2010 werd dit toernooi voor het eerst georganiseerd samen met het Young Masters jeugdinvitatietoernooi. Toen werd het MTB Open georganiseerd in het Klooster met 46 deelnemers. Alle andere edities vonden traditiegetrouw in het Knooppunt plaats. Ook dit jaar strijken we weer neer in Het Knooppunt, tevens thuishaven van damclub Hoogeveen.

De organisatie pakt het groots aan voor deze jubileumeditie groots. Niet alleen hebben ze een recordaantal deelnemers van 128 plus nog eens 8 jeugdspelers die een eigen rondtoernooi spelen, ook hebben ze een flinke prijzenpot. “Wij hebben een aantal verrassingen voor deelnemers in petto,” zegt voorzitter Maarten Wichgers verheugd. “Dankzij onze fantastische sponsoren hebben we maar liefst 10.000 euro aan prijzengeld. Dat is meer dan een verdubbeling dan voorgaande jaren. Dit betekent dat we ons gevarieerd veld met deelnemers van jong tot oud en van grootmeester tot recreant feestelijk in de watten kunnen leggen.”

 

Op de deelnemerslijst staan zeven damgrootmeesters, onder wie Macodou NDiaye uit Senegal, Groninger en winnaar van 2017, Auke Scholma en Kameroener en winnaar van 2012, Jean-Marc Ndjofang. Laatstgenoemde neemt een hele sterke delegatie uit Afrika mee naar Hoogeveen. Ook komen enkele dammers uit België, Litouwen, Tsjechië, Curaçao, Suriname en Frans-Guyana. Kortom, een mooi palet aan deelnemers die allen strijden om de eerste prijs van 2500 euro. De Hoogeveense Damclub is uiteraard ook goed vertegenwoordigd met 22 spelers, onder wie de hoogst geklasseerde Zainal Palmans.

 

De gemeente Hoogeveen kijkt ook reikhalzend uit naar de tiende editie en roemde de inzet van stichting Damvrienden van Hoogeveen en damclub HDC. “Dit toernooi sluit goed aan bij de ambities die de gemeente heeft op het gebied van talentontwikkeling en topsport. Dat HDC zelf talent in huis heeft, weten wij natuurlijk al lang. HDC heeft met Nick Waterink de huidige sportman van het jaar van de gemeente Hoogeveen binnen zijn gelederen,” zegt burgemeester Karel Loohuis van de gemeente Hoogeveen. “HDC is een bloeiende en ambitieuze vereniging die tot de grootste van Nederland behoort en zelfs de grootste jeugdafdeling heeft van Nederland. Topsport en breedtesport staan naast elkaar bij de club.”

Het toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door Mijnheer Truckbanden, Gemeente Hoogeveen, Betaal Garant Nederland, Debetsaldo & Creditsaldo, Bouw- en klusbedrijf Louis, Bruins Administratie, 24-7 Admin, Eye-T Webdesign, Jeager & Quildt, Kreeft Betonrenovatie, PrintJob, Jan Ekke de Vries Advies en HDC Hoogeveen.

Zaterdag 12 augustus weten we wie de jubileumwinnaar wordt, maar eerst moet er nog wel acht potjes worden gedamd. Alle informatie over het toernooi is te vinden op www.damclubhoogeveen.nl/toernooien. Hier komen uitslagen, partijen, verslagen en foto’s op te staan. Daarnaast vindt er op vrijdagavond vanaf 19:00 uur ook het gezellige quatre-mains (vier handen) dammen plaats.

Verslag en foto door: Zainal Palmans

Op de foto: Sportman van Hoogeveen, Nick Waterink (rechts) tijdens het MTB Open 2018

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord