Politie waarschuwt: wees alert op buurtapp Nextdoor

Hoogeveen – Ook in Hoogeveen zijn er meldingen van ongevraagde post van Nextdoor. De brief bevat een uitnodiging om lid te worden van deze buurtapp en is soms zogenaamd namens een buurtbewoner verstuurd.

Om het bestaan van de app onder de aandacht te brengen, stuurt Nextdoor brieven naar mensen die nog niet lid zijn. Die brieven lijken verstuurd uit naam van iemand uit hun wijk, die met naam en soms zelfs adres genoemd worden. Maar als mensen navraag doen bij de persoon die in de brief staat vermeld blijkt deze soms van niks te weten. De brief is in werkelijkheid door het bedrijf zelf verstuurd.

Nextdoor is een buurtapp die lijkt op WhatsApp-buurtpreventiegroepen, maar met  meer functies en kan daarmee een functie vervullen wat betreft het bevorderen van sociale contacten.

Bij de politie in heel Nederland komen klachten binnen over de app. Mensen die zien dat hun naam zonder hun medeweten is gebruikt in de op de deurmat gevallen uitnodigingsbrief gaan aangifte te doen van identiteitsfraude.

Op de site van de consumentenbond staat vermeld wat de voors en tegens zijn van deze app.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord