Spannende regiofinale schoolvoetbal

Hollandscheveld – Voor de eerste keer werd de regiofinale gespeeld van het landelijke schoolvoetbaltoernooi op sportpark de Oosthoek in Hollandscheveld.

Woensdagmiddag  deden er 7 jongensteams en 6 meisjesteams uit Zuidwest-Drenthe mee. Ze streden om het felbegeerde plekje in de district finale in Jubbega op 6 juni.

Het was een spannende middag met teams die sterk aan elkaar gewaagd waren. Na twee spannende kruisfinales tussen de jongens van de St. Fransschool uit Emmen, de Oliebron uit Schoonebeek, ’t Kofschip uit Hoogeveen en de Toermalijn stonden de St. Fransschool en ’t Kofschip uiteindelijk in de finale tegen over elkaar. Het was erg spannend, maar uiteindelijk was de St. Fransschool te sterk voor ’t Kofschip en ging met de overwinning, een mooie beker en een plekje in de district finale in Jubbega naar huis. In de poule van de meisjes was het vandaag ook erg spannend. De meisjes van de St. Henricusschool uit Klazienaveen stegen ver boven de andere teams uit en gingen dan ook met een score van 12 punten uit 15 met de winst, de beker en een plekje in de district finale naar huis. De BWB school uit Dalen en de Brug uit Klazienaveen waren sterk aan elkaar gewaagd met allebei een einstand van 9 punten uit 15. Uiteindelijk door het verschil in doelsaldo eindigde de Brug uit Klazienaveen op de tweede plaats en de BWB school uit dalen op de derde plaats.

De St. Fransschool en de St. Henricusschool gaan door naar de district finale in Jubbega op 6 juni. De winnaars van de district finale gaan door naar de landelijke finale op 20 juni. Marcel Uiterwijk heeft de sfeer mooi vast gelegd op de Oosthoek, en deze zijn HIER  hier weer te zien.

©foto: Marcel Uiterwijk

Deel dit bericht!

Geef een antwoord