Prent Dorpentoernooi gaat van start

Regio – Vrijdag 9 augustus 2019 gaat de vierde editie van het Prent Dorpentoernooi van start. De aftrap van dit voetbaltoernooi vind plaats op het sportpark van vv Noordscheschut. Hier spelen Hollandscheveld en SCN tegen elkaar. Ook de gastheer van deze avond, vv Noordscheschut, komt in actie en wel tegen sv Pesse. Beide wedstijden beginnen om 19:00 uur een wedstrijd.

Het Prent Dorpentoernooi is inmiddels al een gevestigd toernooi in de regio. Nadat vorig seizoen de hoofdsponsor de goedkeuring had gegeven aan een nieuw drie jarig contract, kon de organisatie zich opmaken voor deze vierde speelronde. Het concept staat voor elk jaar al vast. De vijf organiserende verenigingen, te weten sc Elim, SCN, vv Noordscheschut, vv Hollandscheveld en sv HODO, bouwen het toernooi vanuit deze vijf sportparken.

Protos Steenwijksmoer…

Ieder jaar worden drie gastverenigingen uitgenodigd om mee te spelen met het toernooi, wat door velen als goed georganiseerd en aantrekkelijk wordt bestempeld. Voor dit jaar waren opnieuw de teams van Lutten, Pesse en Tiendeveen vastgelegd, echter Lutten trok zich terug. Gelukkig wel tijdig zodat er voldoende tijd overbleef om een vervanger te vinden. Voor de organisatie een taak om de achtste plaats in te vullen. Geen zware taak, aangezien verschillende verenigingen te kennen hebben gegeven wel mee te willen spelen in dit toernooi.

Het achtste team werd dan ook al snel gevonden en wel in de naam van vv Protos uit Steenwijksmoer. Deze zondag 3e klasser is u wellicht ook wel bekend van het Protos Weering Zaalvoetbal toernooi. De commissie is blij dat er nu ook een team vanuit deze regio deelneemt.

Prent Penaltybokaal…

De indelingen en het speelschema zijn inmiddels al een tijdje gepubliceerd. Ook de scheidsrechters weten tijdens de poule fase welke wedstijden ze mogen leiden. Ter kennismaking zijn alle team leiders geïnterviewd. Zij hebben in persoonlijke bewoording hun eigen verenigingen aan het publiek voorgesteld. De artikelen zijn te lezen via de sociale media van het Prent Dorpentoernooi zoals de website www.dorpentoernooi.nl.

 

Nieuw dit jaar is het toevoegen van de Prent Penaltybokaal. Vanuit elke deelnemende vereniging spelen jeugdleden mee tijdens de voorronden. Tijdens elke ronde mogen de spelers proberen om de finale te halen, welke zal worden afgewerkt tijdens de grote finaledag in Hollandscheveld. Het complete speelschema en de verdere uitleg omtrent het penaltyschieten kunt u vinden op de diverse sociale media.

Gratis toegang…

Zoals inmiddels bekend is de toegang tot het toernooi geheel gratis. Dit geld voor alle speeldagen. Ook een programmaboekje is zonder kosten te ontvangen. Wel vind u de mogelijkheid om via loten mee te spelen voor prachtige prijzen.

Daarnaast heeft de commissie een ludieke foto actie opgezet. Tijdens de twee zaterdagen staat er op de sportparken van sc Elim én vv Hollandscheveld een zogenoemde Photo/Selfie Booth van Schonewillefotografie. Het is een soort fotohokje, maar dan als fotozuil of als losse achterwand. Voor deze achterwand kunnen bezoekers van het toernooi zichzelf, of in een groep, op de foto zetten. U maakt zelf de meest originele foto`s welke later terug te vinden zijn binnen de sociale media van het Prent Dorpentoernooi. Van daaruit zijn deze plaatjes gratis te downloaden en vrij te gebruiken.

 

U leest het al, tijdens het Prent Dorpentoernooi valt er genoeg te beleven, al wordt de boventoon uiteraard gevoerd door het voetbal. Het prachtige spel om de bal. Dit toernooi is uiteraard mede mogelijk gemaakt met behulp van de vele sponsoren. De commissie spreekt dan ook via deze weg hun dank uit voor ieders medewerking. Met elkaar hopen we er ook dit jaar een geslaagd toernooi van te kunnen maken.

 

We zien u graag tijdens een van de speeldagen en gaan mét elkaar voor een sportief en gezellig Prent Dorpentoernooi.

foto: Marcel Uiterwijk

Deel dit bericht!

Geef een antwoord