Een middag met gouden randje.

Hoogeveen – Stichting Actief Samenleven heeft vanmiddag in Hoogeveen weer hun medewerking verleend samen met een tal van ondernemers en vrijwilligers om een gezin een mooie middag te bezorgen. Cor Velting van Actief Samenleven vertelt in eigen woorden het verhaal

Een poosje geleden kwam de vraag van Stefan Haaijer van Haaijer Verhuur: ” Cor, wil je even met me meedenken ? “. Ja, natuurlijk was mijn antwoord. Vertel ?

Zijn antwoord: ” Ik ken een jong gezin in Hoogeveen, een vader, een moeder, een jonge dochter van 6 jaar en een zoontje van 3 jaar die van de 36 maanden dat hij leeft er slechts 10 maanden in huis heeft doorgebracht en de overige 26 maanden in allerlei ziekenhuizen heeft doorgebracht. De trauma helikopter voor hem al drie maal in de buurt is geland, een paar keer is geanimeerd en dat er momenteel 16 uur per dag professionele zorg aanwezig is in huis”. Alle aandacht en zorg gaat uit naar het zoontje en de 6 jarige dochter kwam hierdoor wel eens wat aandacht tekort. Stefan: ” ik zou haar graag eens in het middelpunt van aandacht willen zetten “.

Vanmiddag was het zover. 12 vriendinnetjes waren uitgenodigd, een tuin die volstond met springkussens, prachtige kleurige luchtballonnen verzorgd door Helena Haaijer en ook ik heb namens Stichting Actief Samenleven een klein steentje bij kunnen dragen door even rond te bellen in mijn netwerk. Eerst Henk Tichelaar van de brandweer maar even gebeld. Om 14.00 kwamen vanmiddag twee brandweerauto’s met sirenes aan de straat in gereden, de groep jonge meiden werden getrakteerd op een mooie rondrit door de Gemeente met een tussenstop bij de ijsboerderij Sonneclaer van de familie Mul in Echten en werd er genoten van een lekkere boerenijsco. Toen de meiden door de brandweerauto’s weer thuis werden afgezet, stond professioneel goochelaar Mitch Durbank al te popelen om zijn goocheltrucs belangeloos in een besloten voorstelling te laten zien aan de groep giechelende meiden. Wat een succes. Om 16.00 had Hans Tuin van het Smikkelhuus de patatjes en de snacks warm, dit ook geheel belangeloos en hiermee kwam er een einde aan een mooie middag waarin het dochterje van dit gezin een keer in het middelpunt kwam te staan. Dik verdiend. Ik koester mijn netwerk en ben de brandweer van Hoogeveen en ondernemers die vandaag (belangeloos) mee hebben gewerkt erg dankbaar.
Volgende week wacht het zoontje van drie een zware operatie in het Erasmus Ziekenhuis in Rotterdam. De ouders staan met een camper op een stadscamping in de buurt van het ziekenhuis. Namens Stichting Actief Samenleven wensen we jullie heel veel sterkte. Een middag met een gouden randje. Soms is het zo eenvoudig om wat te kunnen betekenen voor een ander, die leven in een soort van rollercoaster. Wat heb ik dit graag gedaan.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord