Sport

Nieuw Buinen vervangt Ruinerwold tijdens Paviljoen Nijstad Cup

HOOGEVEEN – De organisatie van het Offerein Voetbaltoernooi is er in geslaagd een vervanger te vinden voor Ruinerwold. Tweedeklasser Nieuw Buinen zal het deelnemersveld bij de Paviljoen Nijstad Cup weer compleet maken. Het door VV Hoogeveen en HZVV georganiseerde toernooi zal worden gespeeld op vrijdag 16 augustus, dinsdag 20 augustus en vrijdag 23 augustus.

De Paviljoen Nijstad Cup is een nieuw initiatief. Acht tweede- en derdeklassers strijden om de hoogste eer. Ruinerwold was de laatste jaren vaste deelnemer. De ploeg degradeerde dan wel naar de vierde klasse, maar mocht op basis van de reeds eerder gedane uitnodiging gewoon deelnemen. De nieuwe technische staf heeft op dit moment echter te maken met veel blessureleed en een smalle selectie. Men wil de voorbereiding dan ook graag wat rustiger opbouwen. De organisatie van het Offerein Voetbaltoernooi werd dan ook benaderd of er een vervanger gezocht kon worden. Dit lukte al snel middels het door Eric Prins getrainde Nieuw Buinen.

Programma

Vrijdag 16 augustus is de eerste speelronde van het Offerein Voetbaltoernooi. In de strijd om de Offerein Bokaal (Hoofdklasse/eerste klasse) is dan om 20.45 uur MSC de tegenstander van Hoogeveen zondag. Op dezelfde tijd speelt HZVV tegen WHC. Op dezelfde avond wordt ook de 1e ronde van de Paviljoen Nijstad Cup afgewerkt. Om 19.00 uur treffen Hoogeveen zaterdag en Dedemsvaart dan elkaar en hetzelfde geldt voor HZVV 2 en WKE’16. Andere wedstrijden zijn Germanicus – Nieuw Buinen en SC Erica – Gramsbergen. Deze duels beginnen om 19.30 uur. Na afloop wordt er geloot voor de volgende ronde. De deelnemers aan de Offerein Bokaal werken een halve competitie af.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: